Sahil güvenlik ve Federal Havacılık İdaresi, uçağın Ketchikan şehri yakınlarındaki Dumanlı Fiyortlar Ulusal Anıtı alanına düşmesi nedeniyle Perşembe günü yerel saatle 11:20 civarında acil durum uyarı ışığının yandığını söyledi.
Bir helikopter şirketi, arama alanındaki bir sırt hattında enkaz gördüğünü bildirdi ve sahil güvenlik görevlileri enkazı 14:40 sularında buldu. Alaska Eyalet Birlikleri yaptığı açıklamada, "zayıf görüş ve kötüleşen hava koşullarının öğleden sonra bir kısmı için havadan arama çalışmalarını engellediğini" söyledi.

Ajans, bir sahil güvenlik helikopterinin bölgeye iki kurtarma yüzücünün indiğini ve kurtulan olmadığını bildirdi.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri hemen açıklanmadı. Hava koşulları, sis ve hafif yağmurlu 274.32 metrelik (900 fit) bir bulut tavanıydı. Sahil Güvenlik görüş mesafesinin 3.22 km (iki mil) ve rüzgarların 12.87kph (8mph) olduğunu söyledi.

 Kazaya karışan uçak Southeast Aviation LLC'den de Havilland Beaver aitti.

“Bugün altı kişinin kaybıyla kalbimiz paramparça oldu. Şirketten yapılan açıklamada, 5 yolcunun aileleri ve uçaktaki sevgili dostumuz ve pilotumuz ile birlikte düşünüyor ve üzülüyoruz. “ABD Sahil Güvenlik, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu ve Alaska Eyalet Birlikleri dahil olmak üzere ilgili ilk müdahale ekipleri ve kurumlarla işbirliği yapıyoruz.”

Şirketten yapılan açıklamada, uçaktaki beş yolcunun Holland America Line yolcu gemisi Nieuw Amsterdam'dan olduğu belirtildi. Gemi Perşembe günü Ketchikan'da durdu ve uçak kazasının ardından öğleden sonra hareketini erteledi. Şirket, konuklara ve mürettebata danışmanlık hizmetleri sunduğunu söyledi.

Açıklamada, "Şamandıralı uçak yolculuğu bağımsız bir tur operatörü tarafından teklif edildi ve Holland America Line tarafından satılmadı" dedi.

Ketchikan, Alaska'yı ziyaret eden yolcu gemileri için popüler bir duraktır ve yolcu gemisi yolcuları limandayken çeşitli gezi turlarına katılabilir.

(Dış Basın)