Raporda, "İran, Kuzey Kore ve Suriye gibi çoğalmayla ilgili ülkeler, aynı zamanda Pakistan, güvenlik önlemlerini ve yasal ihracat düzenlemelerini atlatmaya ve yasadışı tedarik faaliyetlerini gizlemeye çalışıyor. Bunu yapmak için çoğunlukla komplocu araç ve yöntemlere yöneliyorlar." ifadeleri yer aldı.
Raporda, "Çoğalma hala Schleswig-Holstein'daki karşı casusluğun temel görevlerinden biridir." ifadesi yer alıyor.
"Kitle imha silahlarının (ABC silahları) ve gerekli bilginin yanı sıra üretimleri ve ilişkili taşıyıcı teknolojileri için kullanılan ürünlerin yayılmasıdır."
ABC genellikle atomik, biyolojik ve kimyasal silahları ifade eder.

Raporda, İran'ın alıcılardan satın almanın gerçek doğasını gizlemek için devlet kontrolündeki "tarafsız" şirketler oluşturduğu ve "paravan şirketlere ve aracılara ait yasadışı tedarik ağları" kurduğu belirtiliyor.
Raporda, İran'ın ayrıca "nihai alıcıyı tanımlamamak için 'üçüncü devletler' üzerindeki dolambaçlı yol teslimatlarını" ve "deneyimsiz yük teslimatçıları ve nakliyecilerinin kullanımını ve kötüye kullanımını" kullandığı da belirtildi.
İran ayrıca yasadışı teslimat teslimatlarını birkaç "tüm işi açığa çıkarmaktan kaçınmak için şüpheli olmayan bireysel teslimatlara" ayırıyor.
Raporda ayrıca, İran'ın "son kullanıcıyı gizlediği" ve "malların nihai olarak kaldığı bireysel, şirket veya kurum" olduğu belirtildi.
Raporda, İran'ın 218 sayfalık raporda 19 kez yer alıkarak devlet demokrasisine yönelik güvenlik tehditlerine yer belirtildi.
Belgede ayrıca, İran, Kuzey Kore, Pakistan, Suriye ve Rusya gibi devletlerin hem sivil hem de askeri kullanıma sahip çift kullanımlı mallar, eşyalar elde etmek için çabaladığı da belirtildi.