Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi’nin çevre eğitimi gerekçesiyle geçtiğimiz yıl Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye geri dönmediği ortaya çıkmış, konuyla ilgili oalrak soruşturma başlatılmıştı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geziye katılan başkan yardımcılarından Bekir Karakuş'un görevden alındığını açıkladı.

Ne oldu?

CHP'li Veli Ağbaba, Malatya Yeşilyut belediyesinde çevre eğitimi gereçesiyle Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün ülkeye geri dönmediğini açıklamıştı. 

CHP’li Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesinin suç işleyerek insanları yurtdışına kaçmasını aracılık ettiğini belirterek şunları söyledi:

“CHP Yeşilyurt Belediye Meclis üyelerimiz bir soru önergesi vererek 43 kişi nerede diye sordular. 43 kişi nerede? Belediye Başkanı Mehmet Çınar sanki babasının çiftliği babası gibi belediye yönetiyor, bu sorulara cevap vermiyor. Tam 7 ay geçti bu konunun üzerinden. 43 kişi Malatya Yeşilyurt Belediyesinin aracılığıyla, Yeşilyurt Belediyesi’nin sağladığı hizmet pasaportu ile Almanya’ya gidiyor, iki belediye başkan yardımcısı geri dönüyor, gerisi dönmüyor. 7 aydır kamuoyundan gizlenen bir olay. Ortada bir suç var. Eğer belediye meclisi olmasaydı bu olay ortaya çıkmazdı. 43 kişiyi neden Almanya’ya gönderdi? Bunun içinde para var mı? Bu araştırılsın. İşin içerisinde mutlaka para var, örgüt bağlantısı var. Bu kişiler FETÖ’cü mü? Bunun da aydınlatılması lazım.”