Almanya,BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson ve Johnson aşılarından iki doz Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylı aşı yaptıranlar seyahat edebilecek. Almanya, 25 Haziran'dan itibaren turistik geziler ve üçüncü ülkelere yapılan ziyaretler üzerindeki kısıtlamaları gevşetiyor.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde yaşayan ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış iki doz BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson aşıları yaptıran kişilerin bulunduğu bildirildi. Bu kişiler Almanya'ya seyahat edebilir.
Almanya'nın bu kararı, Türkiye'de yaşayan ve çift doz Biontech aşısı olanların artık Almanya'yı turist olarak ziyaret edebilecekleri anlamına geliyor.
Buna göre yolcuların Almanya'ya giriş yapmadan en az 14 gün önce aşı olduklarına dair ilgili ülkenin resmi makamlarından alınmış bir belge ibraz etmeleri gerekecektir.
Ancak bu kısıtlamalar, virüs varyantının bulunduğu bölge veya ülkeler için geçerli olmaya devam edecek.
Almanya geçtiğimiz hafta, Covid-19 salgını nedeniyle "riskli" ilan edildiği ve haftada 100 bin kişiye düşen vaka sayısının 200'ün altında olduğu bölgelere genel seyahat uyarısını 1 Temmuz'dan kaldıracağını açıklamıştı.