Geçen hafta güçlü bir satış dalgası yaşadıktan sonra altın yeni haftaya toparlanma arzusuyla başladı. Seanslara 1764 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı metal, seansın başından sonuna kadar yukarı yönlü bir ivme içinde olduğu bir seans geçirdi. FED'in genişlemeci politikalarına son vereceği beklentisinin ardından piyasaların güvenli liman arayışında olan 10 yıllık ABD tahviline olan eğilimi artarak dünkü seansta 1,36 seviyelerine gerilemesine neden oldu. Tahvil faizinde yaşanan gerilemenin ardından altının toparlanma süreci hızlanarak 1786 dolar/ons seviyesine kadar uzandı. Seansı 1783 dolar/ons'tan kapatan sarı maden, seansı yüzde 1,1 kazançla tamamladı.

Gümüş yeni haftaya altına benzer şekilde pozitif bir başlangıç ​​yaptı ancak kazanımları altına göre zayıf kaldı. Seansa 25.78$/ons'tan başlayan beyaz metal, seansı 25.94$/ons'tan tamamlayarak bir önceki güne göre yüzde 0.6 artış kaydetti.

Platin diğer değerli metallerde olduğu gibi dünü yeşilde kapatmayı başarırken, kapadığı gün yüzde 1,6 artışla 1061 dolar/ons seviyesinden kapandı.

Palladium ise günün en güçlü geri kazanımı olan kıymetli metal olarak öne çıktı ve seansı yüzde 4'ün üzerinde kazançla tamamladı. Seansa 2474 dolar/ons'tan başlayan paladyum, seansı 2590 dolar/ons'tan kapadı ve yüzde 4,7 değer kazandı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası'nda haftanın ilk işlem gününde işlemler dünya fiyatlarına yakın seyrederken, ortalama hacim bir gün geride kaldı. Seans toplam 1.702 kg altın ve 4.925 kg gümüş ile tamamlandı.

Kaynak TROY KIYMETLİ METALLER TİCARET A.Ş.
Hibya Haber Ajansı