SİVİL DÜŞÜNCE - ÖZEL RÖPORTAJ

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Sivil Düşünce'ye konuştu. Çelebi, partisinin referandumda Hayır oyu kampanyasını yürüttüğünü ancak ülkenin birlik ve beraberliği için şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini ifade etti.

Çelebi, ''Anavatan Partisi olarak referandumda Hayır kampanyasını yürüttük ve bende Hayır oyu kullandım. Hükümetin yanlış uygulamalarını elbette eleştiriyoruz fakat bu durum, hükümeti yıpratacağımız, Erdoğan'ı zayıflatacağımız anlamına gelmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekliyoruz. Muhalefet partisi olarak 'hükümet yıkılsın da nasıl yıkılıyorsa yıkılsın' deme yanlışına asla düşmedik, düşmeyeceğiz.'' ifadesini kullandı.

Çelebi konuşmasının devamında, ''Ülkemizin, Libya ve Azerbaycan'da izlediği siyaseti doğru buluyorum. Akdeniz bizim sınırlarımız içerisinde ve bu bölgede söz sahibi olmamamız gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin de her zaman yanındayız. Dağlık Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a Azerbaycan ile birlikte Türkiye olarak bizde karşı bir duruş sergiledik. İHA ve SİHA'larımızla Azerbaycan askerlerine destek verdik ve birlikte destan yazdık.'' diyerek belirtti.

Çelebi, Millet ittifakı'nın Anayasa taslağı çalışmasına yönelik olarak, ''İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve adını anmak istemediğim terör destekçisi parti ile biraraya gelerek Anayasa taslağı hazırlamışlar. Bu taslağın halkımız ve Türk siyaseti nezdinde hiçbir geçerliliği yoktur.'' dedi.

Yeraltı dünyasının isimlerinden Alaattin Çakıcı'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit mesajlarını değerlendiren Anavatan lideri Çelebi, ''Çakıcı geçmişte Sayın Erdoğan'a yönelik de mektup yazmış ve hakaret etmişti. O dönemde Sayın Kılıçdaroğlu hiçbir tepki göstermemişti. Kılıçdaroğlu bugün aynı hakaretlere kendisi maruz kaldığında 'beni neden savunmuyorsunuz' diyerek sitem ediyor. Dün başkasına yapılana tepki gösterseydin, bugün sana yapılana sessiz kalınmazdı. Çakıcı'nın, siyasetçileri tehdit etmesini ve hakaret dolu mektuplar yayımlamasını Türk siyaseti ve demokrasimiz açısından doğru bulmuyorum. Asla tasvip etmiyorum. Çakıcı kendisine güveniyorsa siyasi bir parti kursun ve siyasi mecrada faaliyet göstersin.'' ifadelerini kullandı.