Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile asgari ücretten gelir ve damga vergisinin tahsil edilmemesini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Kanuna göre, yenilenebilir enerji üretiminin teşviki için muafiyet sınırı olarak öngörülen konutların çatı ve cephelerine kurulan güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücünün 10 kilovat olması şartı, 25 kilovata çıkarılacak. . . .
Tüm ücret ve maaşların asgari ücret kısmından gelir ve damga vergisi alınmayacaktır. Buna göre işçinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve işsizlik sigortası primleri düşüldükten sonra kalan tutara tekabül eden ücret istisnasını aşan ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde, işçinin çalıştığı ayda geçerli olan aylık brüt tutardan mahsup edilir. . Ödeme tamamlandı. asgari ücrettir. Ödemenin yapıldığı ve verginin hesaplandığı gelir kısmının tutar ve oranları muafiyet kapsamındadır. ayrıca dikkate alınacaktır.

Ödenecek vergi tutarı, bu şekilde bulunan vergi tutarının dışında tutarına tekabül eden kısım düşülerek hesaplanarak istisna nedeniyle alınmayacak vergi, ilgili ayda aylık asgari ücret üzerinden hesaplanması gereken vergiyi aşmayacak. Birden fazla işverenden ücret alanlar için bu istisna sadece en yüksek ücret için geçerli olacak.
Ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari ücretin aylık brüt tutarının yüzde 85'i gelir vergisinden istisna tutulduğundan, uygulama alanı olmayan "Asgari Geçim İndirimi" yönetmeliği yürürlükten kaldırılacak.
Aylık brüt asgari ücrete tekabül eden hizmet personeline ödenen ücretlerden damga vergisi alınmaz.
Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen savunma sanayii projelerine ilişkin olarak bu kuruma yapılacak teslim ve hizmetler katma değer vergisi istisnasına dahil edilecektir.
BOTAŞ'ın borçları
BOTAŞ'ın nakit yönetimini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için borçlar, fon ve paylardan oluşan kurum borçları, idari para cezaları, temerrüt faizi ve temerrüt faizi de dahil olmak üzere her türlü ödenmeyen vergiler hesaplardan indirilmektedir. Komisyon ücretleri karşılığında Hazine'ye, Ticaret Bakanlığı tahsilat dairelerine. terk edilecek.
Cumhurbaşkanı, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin bütçelerine, 2021 Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda genel bütçe gelir tahmininin üzerinde gerçekleşen gelir kadar ödenek eklemeye yetkili olacak. 
Türkiye'de yerleşik sigorta şirketleri tarafından ihraç edilen kefalet senetleri, güvenli elektronik imza ile de ihraç edilebilir.
Gelir desteği, nüfus, hat uzunluğu ve hattı kullanan kişi sayısı kriterlerine göre büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, izin veya ruhsatla çalışan veya hat kiralayarak toplu taşıma hizmeti veren gerçek ve tüzel kişiler, toplu taşımadan yararlananlar belirlenecek hatlarda ücretsiz veya indirimli olarak hizmet vermektedir. ödeyebilir.
Kamu üniversite hastanelerinin finansal sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla, kamu üniversite sağlık sunucularının 2021 yılında sunduğu sağlık hizmetlerinin maliyetinin götürü sözleşme tutarından düşük olması durumunda aradaki fark ortadan kalkacaktır. Söz konusu miktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesine bu amaçla tahsis edilecek ödenekten karşılanacak.
Müzakerelerin tamamlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Süreyya Sadi Bilgiç, 4 Ocak Salı günü görüşmek üzere toplantıyı kapattı.