Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, "zorunlu olmayan" seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının "önerildiği" ülkeler listesi güncellendi.
Üyelere yönelik danışma listesine göre, salgın önlemleri kapsamında geçen yıl tamamen kapatılan AB dış sınırları ABD, Avustralya, İsrail, Japonya, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Lübnan, Ruanda. , Singapur, Güney Kore, Tayland, Hong Kong, Makao ve Tayvan kademeli olarak açılabilir.
Ayrıca, AB ülkeleri vatandaşlarının seyahat etmesine izin verirse Çin'in sınırları açılabilir.
Son güncelleme ile ABD, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Lübnan ve Tayvan ile Hong Kong ve Makao bölgeleri AB listesine eklendi.
AB ülkelerinin listede yer almayan tüm ülkelere seyahat kısıtlamaları devam edecek.
AB, kısıtlamaların kaldırılacağı ülkeleri belirlerken söz konusu ülkelerdeki salgın durumu, o ülkedeki Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemleri, ülkelerle ilgili bilgi ve verilerin güvenilirliğini ve karşılıklılığını dikkate alıyor.
Listedeki ülkelerden AB'ye turist seyahatine izin verilirken, yolculara test ve karantina gibi bazı önlemler uygulanabiliyor.
Fransa ve Yunanistan, ABD vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırdıklarını duyurdu.
Geçen yıl Mart ayında AB, salgının yayılmasını önlemek için 27 üye ülkenin yanı sıra Schengen bölgesinin bir parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirdi.