Avustralya’nın ilaç düzenleme kurumu Terapötik Ürünler İdaresi, Çin’in Sinopharm firmasının geliştirdiği BBIBP-CorV COVID-19 ve Hindistan’ın Bharat Biotech şirketince üretilen Covaxin aşılarını tanıdığını açıkladı.

Avustralya'nın ilaç düzenleme kurumu Terapötik Ürünler İdaresi (TGA), Avustralya’da henüz kullanımda olmayan ancak dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak uygulanan BBIBP-CorV ve Covaxin aşılarını yaptıran yolcuların Avustralya sınırlarının açılmasıyla ülkeye girişlerinde tam aşılı olarak kabul edileceklerini duyurdu.
Söz konusu aşıların virüse karşı koruma sağladığını ve potansiyel olarak gelen bir yolcunun Avustralya’dayken enfeksiyonu başkalarına bulaştırma veya Kovid-19 nedeniyle hasta olma olasılığını azalttığını gösteren ek bilgileri elde ettiklerini açıklayan TGA, Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen bilgileri de dikkate alarak aşıları tanıma kararı aldıklarını bildirdi.

AstraZeneca, Pfizer-BioNTech ve Moderna tarafından geliştirilen aşıların uygulandığı Avustralya’da 16 yaş üzeri aşıya müsait olan nüfusun yüzde 77,5’i çift doz aşı yaptırırken tek doz aşı olanların oranıysa yüzde 88,3’e ulaşmış durumda.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı