Avusturya hükümeti, Batı Avrupa'da yeni bir enfeksiyon dalgasıyla mücadele etmek için tüm nüfusunun Şubat ayına kadar aşılanmasını gerektiren tam bir koronavirüs karantinasını yeniden uygulayan ilk ülke olacağını söyledi.

Duyuru, Avusturya nüfusunun kabaca üçte ikisinin Batı Avrupa'daki en düşük oranlardan biri olan COVID-19'a karşı tamamen aşılanmış olmasıyla geldi.
Ülkenin enfeksiyon oranı, yedi gün boyunca 100.000 kişide 991 insidansı ile kıtadaki en yüksek oranlardan biridir.

Avusturya Pazartesi günü tüm aşısız insanlara sokağa çıkma yasağı getirdi, ancak enfeksiyonlar o zamandan beri yeni rekorlar kırdı.


Salzburg ve Yukarı Avusturya, en kötü etkilenen iki il Perşembe günü, kendi karantinalarını uygulayacaklarını ve hükümete ülke genelinde aynı şeyi yapması için baskıyı artıracaklarını söyledi.

Şansölye Alexander Schallenberg düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağının Pazartesi günü başlayacağını söyleyerek, "Yeterli sayıda insanı aşı yaptırmaya ikna edemedik." dedi.

Aşı olmayı reddedenleri "sağlık sistemine saldırı" ile suçlayarak, "Bu tür önlemlerin halen alınması üzücü" dedi.

Cumartesi günü sokağa çıkma yasağını protesto etmeyi planlayan parlamentonun üçüncü büyük partisi olan Avusturya'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi, aşılara karşı kamuoyunda şüphe uyandırıyor.

Dış Basın