Asasız Musa ve Yaşar Kemal Efsanesi filmleriyle adından söz ettiren Aydın Orak’ın yönetmenliğini üstlendiği üçüncü filmi Sabırsızlık Zamanı, 26. Sofya Uluslararası Film Festivali Ana Yarışma’ya seçilerek resmi seçkide yer alan tek Türk filmi oldu ve Glasgow Film Festivali’nde ise Birleşik Krallık’taki ilk gösterimini gerçekleştirdi. Türkiye prömiyerini 9. Boğaziçi Film Festivali’nde yapan
film ayrıca Berlinale, Ankara Uluslararası Film Festivali, Antakya Uluslararası Film Festivali, Balkan Panorama Film Festivali, D’A Film Festivali (İspanya) ile Frankfurt Uluslararası Türk Filmleri Festivalleri’nde başarıyla gösterildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, iki yıl evvel Diyarbakır’da çekilen Sabırsızlık Zamanı, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Forum Work in Progress Platformu’ndan En İyi Film Ödülü ve Başka Sinema Dağıtım Ödülü olmak üzere iki ödülle ayrılmıştı.
Yine Antakya Uluslararası Film Festivali’nde Seyirci Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu - Pelin Batu Ödülleri’ni de almıştı.
Büyüklerin Ördüğü Duvarlara Direnen Sabırsız Çocukların Hikayesi
Sabırsızlık Zamanı, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesidir.
Okulda karşılarına çıkan havuz problemleriyle başı dertte olan bu iki kardeş için, havuz gerçek aşamlarında da bir takıntı haline gelir. Denkleştirdikleri parayla plastik havuz alıp içine girmeleri onları tatmin etmez. “Neden zenginler gerçek havuza giriyor da biz sahte havuza giriyoruz?” sorusu önünü alamadıkları bir hırsa dönüşmüştür. Yaptıkları planı devreye sokar ve lüks siteye girmeyi başarırlar. Havuzun bir ucunda elinde copla güvenlik görevlisi, diğer ucunda iki kardeş. Ne pahasına olursa olsun o havuza girilecek, fakat unuttukları bir şey var…

Türkiye - Avustralya ortak yapımı olan film Sabırsızlık Zamanı, yurtiçi ve yurt dışında yaptığı festival yolculuğunun ardından vizyonda izleyicisiyle buluşacak. Başka Sinema’nın dağıtımcılığını üstlendiği filmin uluslararası temsilciliği Intramovies ve Türkiye temsilciliği ise Famelog Content  tarafındanyürütülüyor.

Aydın Orak Hakkında
Aydın Orak, 1982’de doğdu. Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatro Yönetmenliği’nde iki yıllık eğitim gördü. Aralarında Gogol, İbsen, Yaşar Kemal, Haşmet Zeybek olmak üzere birçok yazarın oyununu çeviren Orak, İstanbul Bilgi Üniversitesi- Sahne Sanatları ve Performans Bölümü’nü terk etti. Asasız Musa uzun metraj filmi 2014 yılında Türkiye’de vizyona girdi. Birçok ulusal ve uluslararası film festivaline katıldı. Ödüller aldı. Yönettiği film ve oyunlarla Türkiye, İsveç, Norveç, Danimarka, Belçika, Almanya, Fransa, İsviçre, Kanada, Avusturya ve Avustralya’da önemli festival ve turnelere katıldı. İskenderiye Uluslararası Film Festivali, Adana Uluslararası Film Festivali,Antakya Film Festivali gibi festivallerde jüri üyeliği yaptı. Direklerarası Tiyatro Ödüllerince YılınErkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Şiir, çeviri ve araştırma alanlarında beş tane kitabıyayınlandı. Onlarca tiyatro oyununda oyunculuk, yönetmenlik ve çevirmenlik yaptı.  İstanbul’da yaşıyor.