Aliyev, "Türkiye'nin tecrübesi bizim için çok önemli. Eğitim kalitesinin artırılması, Türkiye ve Azerbaycan gençlerinin birbirine daha yakın bağlanması için önerilerde bulunulmalı. Bu bölgelerde meslek okulları kurulmalı. Türkiye'ye destek olmayı umuyoruz.

Eğitim alanının önemli bir işbirliği parçası olduğunu belirten Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

"Genç neslin yetiştirilmesi ve birbirine bağlanması için eğitim alanında önemli adımlar atılması gerekiyor. Ülkemizde yeni bir dönem başladı. Karabağ savaşından sonra yeniden yapılanma süreci başladı. Planlar arasında okullar var. Önerilen okulun temelinin atılması planlanmaktadır. Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın Şuşa ziyareti kapsamında Türkiye'den bir hediye. Türk deneyimi bizim için çok önemli. Aynı zamanda, Türk ve Azeri gençleri arasında daha yakın bir bağlantı için öneriler tartışılmalıdır’’ açıklamasını yaptı.

Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasında mesleki eğitim faaliyetlerinin devam etmesinden memnun olduğunu vurgulayarak, "Buna çok ihtiyaç var. Bugün Azerbaycan büyük kalkınma çabalarının eşiğinde ve yeni personel yetiştirme yolunda. Meslek okulları potansiyeline göre kurulmalı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimin geliştirilmesi ve gelecek programların geliştirilmesinde mevkidaşıma ne gerekiyorsa yapıyoruz. Merak etmeyin. Emirleriniz bizim için yeterli. Bu kapsamda bir mesleğimiz olacak. Eğitim protokolü Bugün iletişim kurmaya devam edin Birlikte çalışmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz Desteğiniz bizim için çok önemli.