Azerbaycan Türk Halkları İctimai Derneği başkanı Doç.Dr.Sakina Bayramova, 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı.

Doç.Dr. Bayramova yaptığı açıklamada : 

''Merkezi Azerbaycan Bakü olan, Türkiye ve Kirgizistan'da temsilcilikleri bulunan " Azerbaycan - Türk Halklari İctimai Derneği" olarak, 14 Mayis 2023 tarihinde kardeş ülke Türkiye'de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almış bulunmaktayız.
Bu kararı almamızda en etken sebep, Karabağ savaşında yanımızda yer alması, halkımızı yalnız bırakmaması, Türk Devletleri'nin birleşmesinde öncü olmasidir. Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı olmasını önemle vurguluyor ve destekliyoruz.
İki devlet, tek millet şiarıyla Türk Devletlerinin biraraya gelerek hem bölgemizde hem de dünyada önemli bir potansiyel ortaya koyacağına inanıyoruz.
Bu itibarla İstanbul, Ankara, Trabzon, Adana, Van, Kars temsilciliklerimiz ve bize destek veren tüm paydaşlarimizla Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına desteklerimizi deklare ediyoruz.
14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk dünyasi halklarina hayırlara vesile olmasini diler ve saygilarimi sunarim''  ifadelerini kullandı.

Azerbaycan - Türk Halklari İctimai Derneği Genel Başkanı

Doç.Dr. Sakina Bayramova