Azerbaycan'da Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Sakina Bayramova, Ermenistan ordusunun hükümete darbe girişimine yönelik sivildusunce.com'a açıklamalarda bulundu.

Sakina Bayramova, Ermenistan ordusunun bugün Başbakan Nikol Paşinyan hükümetinin istifa etmesini büyük bir başarısızlığın hikayesi olarak nitelendirdi. 

Bayramova konuşmasında, ''Ermenistan ordusu, Genelkurmay Başkanı Kasparyan öncülüğündeki 40 üst düzey generali Paşinyan’ın görevden çekilmesi yönünde bildiri yayımlayarak istifasını talep etti. Bildiride, her şeyin bir haddinin olduğunu ve sert itirazlarını dile getirdiler. Generallerin bu bildirisinden endişe duyan Paşinyan, destekçilerini sokağa davet ederek hükümet binasının önünde toplanmalarını istedi. Ermenistan için sonun başlangıcı diyebiliriz çünkü Karabağ'da büyük bir hezimete uğrayan Ermenistan ordusu, tüm sorumluluğu Paşinyan'a yüklüyor. Karabağ'daki çatışmalarda çok sayıda askerini kaybeden Ermenistan orduğu, çok sayıda yaralı askeri de ülkesine geri götürdü. Ermenistan'daki bu sorun tamamiyle Karabağ'daki yenilgiye dayanıyor.'' dedi.

26 Şubat'ın Ermenistan'ın Hocalı katliamının yıldönümü olduğunu hatırlatan Bayramova, ''Ermenistan ordusu, Hocalı'da yüzlerce masum sivili katletti. Ermenistan yaşadığımız bölgenin en büyük katliamını yapan ülkedir'' sözlerini, Hocalı'da katledilen tüm Azeri kardeşlerimizi, canlarımızı saygıyla yad ediyorum. Allah hepsine rahmet etsin'' dedi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com