Açıklamada, BAE'nin kapsayıcı iklim eylemine ilişkin ekonomik davaya odaklanarak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne (UNFCCC) Taraflar Konferansı'na (COP 28) ev sahipliği yapmayı teklif ettiği belirtildi.
Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah, "COP 28 bu fırsattan yararlanmak için önemli bir anı temsil edecek ve vizyonumuz, hızlandırılmış eylemden net ekonomik faydalarını gerçekleştirmek için tüm ülkelerle birlikte çalışmaktır." "COP 28 ev sahibi olarak BAE, Paris Anlaşması'na ulaşma ve hırsları artırma amaçlı zorlayıcı yatırım davasını güçlendirmede tüm aktörleri harekete geçirmek için bölgesel ve küresel bir toplantıcı olarak deneyimlerinden yararlanacaktır." diye ekledi.
BAE, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) için daimi bir ev sahibi ülkedir ve bölgede Paris Anlaşması'nı imzalayan ve onaylayan ilk ülke olarak kabul edilir.
Bakan, "İklim etkileri zaten şiddetli bir şekilde hissediliyor, ancak deneyimlerimiz bize dünyanın dört bir yanından gelen katkılarla sosyal ve ekonomik fırsatlar yaratırken küresel iklim hedeflerine uyabileceğimize dair iyimserlik veriyor." dedi.