Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları yeniden başlatma kararını değerlendirdi.

Bakan Ersoy, "Rusya'nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşlara yeniden başlaması, ülkemize güvenli turizm adına duyulan güvenin bir göstergesidir. İnşallah diğer ülkelerle yaptığımız diplomatik trafiğin meyvelerini Türkiye'de de alacağız. önümüzdeki dönem. Rusya'da olduğu gibi." Dedim.
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rus heyetinin uçuşların yeniden başlaması için Türkiye'ye yaptığı ziyaretin sona erdiğini söyledi. Golikova, Türk makamlarının yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı tedbirlerin uygulanmasına ilişkin bir rehber hazırladığını belirterek, "Rus heyetinin değerlendirmesine göre maske kullanımına dikkat edilirken, Türkiye'de kontroller organize bir şekilde yapılıyor. Gerekli maskeler ve hijyen malzemeleri de dahil. dedi.

Golikova, Türkiye'deki turizm tesislerinde çalışanların aşı işlemlerinin de başarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Değerlendirmeler sonucunda 22 Haziran'dan itibaren Türkiye'ye tüm uçuşların yeniden başlatılmasına karar verildi" dedi.