Fırlatma Töreni öncesinde, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonuna ilişkin bir mesaj gönderen Bakan Kacır, Türk milletinin her bir ferdini sevgi ve saygıyla selamladığını belirterek “Millet olmak acıda ve kederde bir olmak gibi heyecan, sevinç ve coşkuda da bir ve beraber olabilmektir. İşte şimdi tarihi bir gururu hep birlikte yaşıyoruz. Kalbimiz Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yla birlikte atıyor. Milli gururumuz Alper Gezeravcı’nın uzay aracıyla yapacağı yolculuğun ardından varacağı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün boyunca gerçekleştireceği Türk Uzay Bilim Misyonu bilim dünyasına önemli katkılar sunacak.” ifadelerini kullandı.  

İlham kaynağı olacak

Misyon kapsamında Türk bilim insanlarının hazırladığı 13 bilimsel deneyin mikro yer çekimi ortamında gerçekleştirileceğini belirten Kacır, “Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu, Türk gençleri ve Türk çocukları için ilham kaynağı olacak. Milletimizin ufkunu gökyüzünün sınırlarının ötesine taşıyacak bu yolculuk, inşallah gelecekte de Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli Uzay Programı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçireceğimiz nice projenin de habercisi olacak.” dedi.

Bu gurur bizim, bu gurur Türk milletinin

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

“Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın ay-yıldızlı bayrağımızı taşıyacağı uzay görevini başarıyla icra ederek, sağ salim aramıza dönmesini temenni ediyorum. Bu heyecan verici misyonu anbean takip eden çocuklarımıza ve genç kardeşlerime çok daha büyük başarılara imza atacakları aydınlık bir gelecek diliyorum. Bu gurur bizim, bu gurur Türk milletinin. Yolumuz açık olsun.”

Hibya Haber Ajansı