Bakan Varank, Şanlıurfa'da GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi, Mezopotamya Markası Tanıtım Programı öncesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

*"Bu bölgeyi özellikle yabancılara nasıl daha iyi tanıtabiliriz diye yerelde Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile çalışmaya başladık. Burada GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ve kalkınma ajanslarımız uzun çalışmalar sonucunda bölgenin bir bütün olarak 'Mezopotamya' markasıyla tanıtılmasının daha uygun olacağını değerlendirdi. Buna yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığımızla çalışmaya başladık" 

*"Ziyaret edilecek mekanlarla ilgili neler yapılabilir, bunların restorasyonuyla ilgili, varsa ulaşım sıkıntılarının giderilmesiyle ilgili yerelde bütün çalışmalarımızı tamamladık. Bu coğrafyanın tanınan, bilinen ve ziyaret edilen bir nokta olabilmesi, 'Mezopotamya' markasını tanıtmamız gerektiği için Kültür ve Turizm Bakanlığımızla beraber lansmanını yapıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız faaliyetleri, arkadaşlarımız kamuoyuna bildirecekler. Bu alanda altyapı ile ilgili önemli faaliyetler yaptık, web sitesi ve mobil uygulamayı hayata geçirdik. Artık insanlar buraya geldiklerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 9 şehrin ziyaret edilebilecek noktalarını ve yapılacak aktivitelerini öğrenmek için mobil uygulamadan ve web sitesinden faydalanabilecek."

*"Mezopotamya"nın sadece Türkiye'ye özgü bir marka olmasını istemediklerine ifade ederek, "Bunun bir global marka olmasını, buranın Mezopotamya adıyla tanınmasını ve buradaki kültür zenginliğinin Mezopotamya markasıyla tüm dünyada bilinmesini istiyoruz"