Bakan Yumaklı'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"81 ilimizin tamamında 8 binden fazla arkadaşımızla denetimleri gerçekleştirmiş olacağız. Denetimlerde uygunsuzluk tespit ettiğimiz durumda işletmeler hakkında en ağır cezaları uygulayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu minvalde vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hep söylediğimiz gibi en iyi gıda denetçisi vatandaşımızın kendisidir.  Bu konuda karşılaştıkları uygunsuzlukları bizlere her türlü iletişim yöntemleri ile ve ALO 174 vasıtasıyla iletebilirler.

Değerli konuklar 2 Ekim’den itibaren sağlığı tehlikeye atan ürünleri web sayfasında internette anlık olarak yayınlamaya başladık.  Bu sistemi vatandaşlarımızın doğru hızlı ve şeffaf bilgilendirilmeleri adına hayata geçirdik.

Vatandaşlarımız yeni sistemle ilgili bir çok ortamda bir çok platformda memnuniyetlerini iletiyorlar. Bu anlamda önemli bir farkındalığın oluşması bizleri de memnun ediyor, ancak şunu söylemekte fayda var bu yayınlanan uygunsuzlukların bütün bir sektörü töhmet altında bırakması doğru değil.

Bunu da buradan hatırlatmış olalım çünkü bu tür uygunsuzluklar çok yüzdesel olarak küçük bir orana sahip olmakla beraber o oranların düşürülmesi için ve vatandaşımızın sağlıklı gıdaya erişim hakkını korumak için yapıyoruz.

Bu denetimleri dolayısıyla işlerini çok iyi yapan, yapmış oldukları işleri en iyi bir şekilde gerçekleştirmek için gayret sarf eden bütün işletmelere, bütün kurumlara bu gıdaların vatandaşımıza ulaşması için her safhada görev yerine getiren bütün işletmeleri canı gönülden tekraren teşekkür ediyorum.

Çünkü bu şekilde markaların güven güvenilir bir şekilde oluşması firmalarımız için de ayrı bir kazanç olacak.  Ben tekraren bu çalışmalarımızda bizlere destek veren yanımızda olan vatandaşlarımıza ve firmalarımıza işletmelerimize teşekkür ediyorum.

Kıymetli katılımcılar su ve sulama yatırımlarını gıda öz güvenliğimizin önemli bir parçası olarak gördüğümüz ifade etmek istiyorum. Pek çok yerde bununla ilgili görüşler düşünceler araştırmalar istatistikler yayınlanıyor. 

Son 22 yılda 10 binden fazla su tesisi için sulama tesisi için 4 trilyondan daha fazla kaynak aktarılmış durumda. Toplulaştırma projeleri, sulama projeleri, çiftçilerin verimli ve karlı üretim yapmaları için gerekli diğer metodolojilerle birlikte gıda güvenliğinin altyapısı sağlamlaştırıldı ve sağlamlaştırılmaya devam edecek."

Hibya Haber Ajansı