İngiliz koronavirüs aşısı geliştiricisi Sarah Gilbert, adına birden fazla bilim ödülü aldı, ancak şimdi Beyonce, Marilyn Monroe ve Eleanor Roosevelt ile aynı onuru paylaşıyor: tıpkı onun gibi bir Barbie bebek.

Oxford Üniversitesi'nde 59 yaşındaki profesör ve Oxford/AstraZeneca aşısının ortak geliştiricisi olan Gilbert, yeni Barbie'leri modellemek için COVID-19 savaşına katılan altı kadından biri.
Toymaker Mattel Inc, onları bir dizi Barbie "rol model" bebekleriyle tanır.

Gilbert'in Barbie'si uzun kumral saçları ve büyük boy siyah çerçeveli gözlükleri paylaşıyor ve lacivert pantolon ve beyaz bir üst giyiyor.

Gilbert, Mattel'e verdiği bir röportajda, "Benim gibi bir Barbie bebeği yaratmak çok garip bir konsept" dedi.

“Umarım kızların bilim alanında kariyer yapmalarını daha normal hale getirmenin bir parçası olur.

“Benim dileğim, bebeğimin çocuklara farkında olmayabilecekleri bir aşı uzmanı olarak kariyer göstermesi.”

Mattel'e göre, ödüller arasında Brooklyn, New York'taki Wycoff Hastanesinde ilk COVID-19 hastasını tedavi eden acil servis hemşiresi Amy O'Sullivan ve Las Vegas'ta ayrımcılıkla mücadele eden ön safta bir doktor olan Audrey Cruz yer alıyor.

Diğer bebekler arasında Toronto Üniversitesi'nde sağlık hizmetlerinde sistemik ırkçılıkla mücadele eden Kanadalı bir psikiyatri asistanı Chika Stacy Oriuwa ve Brezilya'da bir COVID-19 varyantının genomunun dizilenmesine öncülük eden Brezilyalı biyomedikal araştırmacı Jaqueline Goes de Jesus yer alıyor. .

Son olarak, bir oyuncak bebek, pandemi sırasında cephe çalışanları tarafından yıkanıp yeniden kullanılabilecek bir cerrahi önlüğün öncülüğünü yapan Avustralyalı doktor Kirby White'ı onurlandırıyor.

Gilbert, kızlara STEM alanında kariyer yapmaları için ilham vermeye ve bir oyuncak üreticisinden finansal bağışlar almaya adanmış, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan WISE'yi (Bilim ve Mühendislikte Kadınlar) seçti.


Mattel Barbie & Dolls Kıdemli Başkan Yardımcısı Lisa McKnight, "Barbie, pandemi ve artan zorluklarla karşı karşıya kalırken tüm cephe çalışanlarının muazzam fedakarlıklar yaptığını kabul ediyor" dedi.

“Çabalarına ışık tutmak için hikayelerini paylaşıyoruz ve gelecek nesillere bu kahramanları takip etmeleri ve onlara geri vermeleri için ilham vermek için Barbie'nin platformundan yararlanıyoruz.

Umudumuz, kahraman olarak kendi hikayelerini oy

(Dış Basın)