2022 Beijing Enformasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, bilimsel ve teknolojik kış olimpiyatıyla ilgili bilgiler verildi. Komite yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nda 212 çeşit teknolojinin uygulanmasının kış olimpiyatlarının “sade, güvenli ve muhteşem” bir şekilde düzenlenmesine sağlam zemin sağladığını kaydetti.

Mekan ve tesis açısından bakıldığında, “Buzdan İpek Kurdelesi” olarak adlandırılan Ulusal Sürat Pateni Stadyumu’nun buz pistinin soğutulmasında, kış olimpiyatları tarihinde ilk kez, karbondioksitsiz buz yapım teknolojisi kullanıldı. Bu da sporcuların daha iyi performans göstermesini garantiledi. “Buzdan İpek Kurdelesi” şimdiye kadar 8 yeni olimpiyat rekorunun ve 1 dünya rekorunun doğuşuna tanıklık etti.

Beijing Kış Olimpiyatları’nın birçok mekanı ve tesisi, çeşitli çevrelerin övgülerini topladı. Örneğin, Ulusal Kar Kızağı Merkezi’ndeki pist, Uluslararası Kar Kızağı Federasyonu Başkanı tarafından dünyanın en iyi alanı olarak kabul edildi.

Teknoloji ayrıca kış olimpiyatlarını daha da güzel hale getirdi. Açılış töreninde yapay zeka, 5G ve 8K dahil bir dizi yüksek ve yeni teknoloji kullanıldı. Teknoloji ve yaratıcılığın mükemmel entegrasyonu muhteşem ve romantik bir görsel-işitsel şölen yarattı.

Beijing Kış Olimpiyatları’nda ayrıca açılış töreni, artistik patinaj, kısa mesafe sürat pateni, sürat pateni ve ödül töreni için 8K programlar yapıldı. İnsanlar ise olimpiyat basın merkezi ve Başkent Spor Stadyumu gibi stadyumlar, bazı medyalar ve üniversitelerde kurulan 8K ekranlardan ultra yüksek çözünürlüklü videoları izleyebiliyor. Çin Kafilesi’nin kış olimpiyatlarında iyi performans göstererek, birkaç kategoride gerçekleştirdiği tarihi atılımlar, idmanlardaki bilim ve teknolojinin güçlü desteğiyle geldi.

Basın toplantısında verilen bilgilere göre, adı geçen bilimsel ve teknolojik başarılar, hem bu dönemki kış olimpiyat oyunlarının, hem de Beijing’in bilimsel ve teknolojik inovasyonu hızlandırarak yüksek nitelikli kalkınmayı gerçekleştirmesi açısından değerli bir servet oldu.

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı