ORYANTİRİNG (HEDEF BULMA): Her türlü arazi ve iklim şartlarında katılımcıların harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park gibi alanlarda da yapılabilen bir doğa sporudur.

 


Daha çok ormanlık alanlarda yapılan bu spor dalında Bergama’nın coğrafi, tarihi ve Jeopolitik konumu şampiyonanın Bergama İlçesine verilmesinde önemli bir rol oynamıştır. 3 gün boyunca İlçede konaklayacak olan ekipler Bergama’yı tanıma fırsatı bulacakları gibi Bergama’nın tanıtılmasında da büyük rol oynayacağı tarihi, turistik, folklorik, ticari ve tarım ürünlerinin farkına varılması öngörülmektedir.
Geçtiğimiz günlerde Oryantiring Milli Takım Harita Çalıştayı ve Sporcu Gelişim Kamplarına da ev sahipliği yapan Bergama şimdi de Türkiye Oryantiring Şampiyonası 2021 BERGAMA ŞEHİT J.ASB.KD.BÇVŞ. SÜLEYMAN DEMİREL 2'NCİ KADEME YARIŞMASINA ev sahipliği yapacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Bergama Belediyesi ve Bergama Kaymakamlığı iş birliği ve destekleriyle yapılacak olan şampiyona;
12 Mart 2021 Cuma günü Cumhuriyet Meydanı 20:15 Gece oryantiring’i yarışması
13 Mart 2021 Cumartesi günü Kaplan Mahallesi Start 11:00 Ödül Töreni 15:30 orta mesafe yarışması
14 Mart 2021 Pazar günü Kozak Yaşam Vadisi Start: 10:00 ‘da sprint yarışı şeklinde yapılacaktır. Ödül töreni

Saat:15.00’de Kozak Yaşam Vadisi
Yaklaşık 85 spor kulübünün, 16, 18, 20, 21, 21B, 35, 40, 45, 50, 55, Yeni Başlayan kategorilerinde kadın ve erkek sporcuların katılımı ile gerçekleşecektir.


Yarışmaya; Ulusal ve yerel, tüm yazılı, görsel ve internet üzerinden yayın yapan gazete, dergi, TV kanalları ile tüm halkımız davetlimizdir.


Hibya Haber Ajansı