Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili davaya bakan Hakim Tarık El Bitar, geçtiğimiz ağustos ayında 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği liman ve çevre mahallelerin geniş alanlarını tahrip eden patlamanın Başbakan Hasan Diyab'a ait olduğunu söyledi. , 4 eski bakan ve güvenlik lideri, eski yargıç Fadi Savannah. 'İhmal' suçlamalarını tekrarladı.
Ancak daha sonra davadan çekilmek zorunda kalan Yargıç Savan'ın aksine Yargıç Bitar soruşturmada yasal bir yol izledi. Öyle ki, milletvekillerinin Cumhuriyet Savcılığı ve Baro aracılığıyla yargılanmasını talep ederken, siyasi liderlerin de yargılanmasını istedi. Üst düzey bir Lübnanlı yetkili, Bitar'ın açıklamaları dinleyeceğini söyledi.
Adli tıp kaynakları, Eylül sonu ile önümüzdeki Ekim başı arasında bir iddianame hazırlanabileceğini de belirtti. İddianamenin, Yargıç Bitar'ın çalışmaya başladığı ve patlama anına kadar amonyum nitrat yükünün depolanmasını detaylandırdığı yüzlerce sayfadan oluşacağı kaydedildi.
2 Temmuz'da tanık duruşmasını tamamlayan Bitar, ardından kovuşturma sürecini başlattı. Aynı şekilde davada sanık olan geçici Başbakan Hassan Diyab'ın da sorgusu için tarih belirledi. Ancak bu tarih henüz açıklanmadı.