Biden ve First Lady Jill Biden, Pazar günü Delaware'deki Dover Hava Kuvvetleri Üssü'nde düşen askerlerin "onurlu nakliyesine" katıldı.
Cumhurbaşkanı ve eşi, 11 askerin cesedini taşıyan bayraklı valizlerin minibüslere yüklenmesini izledi. Çığlıklar duyuldu ve bir kadın yere yığıldı ve ambulansa götürüldü.

Basına yansımayan bir olayda, ailelerinin talebi üzerine iki ABD askeri personelinin cenazesi daha nakledilecek.

Washington DC'den bildiren El Cezire'den Rob Reynolds, ABD askerlerinin 20 ila 31 yaşları arasında olduğunu söyledi - bu, bazılarının Afganistan'daki ABD askeri misyonunun 2001'de başlamasından kısa bir süre önce doğduğu anlamına geliyor.

Ölümlerinde 13 genç asker, ABD'nin Afganistan'daki misyonuna yardım ederek ve şimdi de Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinden sonra kaçan Amerikalıların ve Afganların tahliyesine yardım ederek ABD'nin en uzun savaşından çekilmesi için yerdeydi.

Biden Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Kaybettiğimiz 13 asker, en yüksek Amerikan ideallerimize hizmet ederken ve başkalarının hayatlarını kurtarırken en büyük fedakarlığı yapan kahramanlardı." Dedi. Dedim. Dedim. Dedim.

IŞİD'e (IŞİD) bağlı bir örgüt olan ISCP'nin (IŞİD-K) üstlendiği iddia edilen, Perşembe günü Horasan Eyaleti'ndeki Kabil havaalanında düzenlenen bombalı saldırıda düzinelerce Afgan sivil ve ABD askeri de dahil olmak üzere en az 175 kişi hayatını kaybetti. kayıp. . .

Biden Cumartesi günü, ABD askeri personeli Washington'un Afganistan'dan çekilmesini 31 Ağustos'a kadar tamamlamaya çalışırken, komutanlarının kendisine "önümüzdeki 24-36 saat içinde başka bir saldırının çok muhtemel olduğunu" söylediği konusunda uyardı.

ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Bill Urban yaptığı açıklamada, "Hedefi başarıyla vurduğumuza eminiz. Araçtan çıkan önemli ikincil patlamalar, önemli patlayıcıların varlığını gösteriyor" dedi.

(Çeviri Haber-Dış Basın)