ABD Başkanı Joe  Biden, NATO Liderler Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Biden, konuşmasında şunları kaydetti:

"Gıda güveliği için çalışıyoruz. Çin ekonomik geleceğinin Batıyla yakından ilişkili olduğunun farkında Rusya'yla kıyasla. Rusya'ya yardım etmeyeceği konusunda umutluyum.  Sistem içerisinde yaptırımların kimler tarafından ihmal edildiği konusuna değinildi. Gıda kısıtlığıyla alakalı konu aslında gerçek bir konu. Bu yaptırımlar saddece Rusya'ya değil aynı zaman AB'deki ülkeleride etkileyecektir. 

Rusya buğdayın kaynağı olduğu Avrupa Birliği (AB) için G7 ile yağtıımız toplantıda konuşulduğuna göre ABD'nin ve Kanada'nın büyük bir buğday üreticisi olduğuna değinildi. Bunu nasıl kapatacağımızı konuştuk. Ukrayna G20 toplantılarına gözlemci olarak katılabilmeli.

Bu konuya değinildi, Endonezya ve diğer ülkeler mutabık kalmazsa bence hem Ukrayna'nın  toplantılara katılmasına müsade edilmeli. Karşılık, kimyasal silahın kullanım şekline bağlı 

Savaşın etkilerini ilk elden görebilecekmisiniz.?

Ben aslında birçok savaş bölgesini ziyaret ettim. Bu gerçekten bir felaket burada genelde ebeveynsiz çocukları görürsünüz. Ben buralara gittiğimde bunu gördüm. ABD'de bütün bu mültecilerin başka bir yere yerleştirlimesi konusunda elinden geleni yapacak. Almanya Polonya'nın tek başına alabileceği bir sorumluluk değil bu. Sınırı geçen kişileri ziyaret etme niyetindeyim. Şuan aslında nereye gittiğimi söylememem gerekiyor ama birçok kişiyle ziyaret etme imkanı bulacağım.

Yaptırımlar hiçbir zaman caydırıcı olmaz. buraki hedef Putin'in karşılaştığı acıyı artırmak."
Hibya Haber Ajansı