Sporcular basın mensuplarına verdikleri röportajlarda, Beijing Kış Olimiyatları’nn organizasyonu ve yarışma tesislerinin onlarda derin izlenim bıraktığına işaret ederek unutulmaz bir olimpiyat oyununu geçirdiklerini belirttiler. 

Fransız atlet: “Beijing Kış Olimpiyatları kusursuzdu.”

Fransız kayakçı Tess Ledeux ve Çinli kayakçı Gu Ailing, Beijing Kış Olimpiyatları’nın Freeski Big Air finalindeki müheşem yarıştı. Tess Ledeux, Fransa’ya döndükten sonra yaptığı konuşmada, Beijing Kış Olimpiyatları’nın son derece mükemmel bir şekilde organize edildiğini, kusursuz olarak nitelendirilebildiğini kaydetti.

Suudi Arabistanlı atlet: Yangqing Kayak Merkezi’ne bir kez daha geleceğim

Suudi Arabistan Alp disiplini kayakçısı Fayq Al-Abadi, tarihte Körfez ülkelerinden Kış Olimpiyat Oyunları’na gönderilen ilk sporcu oldu.

Fayq Al-Abadi, yurda döndükten sonra Beijing Kış Olimpiyatları’nda yaşadıklarına atıfta bulunarak gelecekte fırsat varsa mutlaka buradaki kayak merkezlerinde tekrar idman ve yarışmalara katılacağını söyledi.

Rus atletler ve izleyiciler: “Beijing Kış Olimpiyatları süper.”

Rusya Olimpiyat Komitesi’nin bazı atletleri dün Moskova’ya döndü. Sporcuları havaalanında karşılayan Rus halkı, Beijing Kış Olimpiyatları’nı takdirle değerlendirdiler.

Rus bir izleyici, “Beijing Kış Olimpiyatları son derece başarılıydı. Özellikle salgın döneminde  Olimpiyat oyunlarının düzenlenmesi çok zor bir iştir ve yüklü çaba harcanması gerekiyor.”  diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı