ABD’de piyasalarda teknoloji sektörü payları önderliğinde satışlar devam etti. Özellikle küresel piyasalar emtia fiyatlarının artması ve enflasyondaki yükselişin faiz ile olacağı beklentileri küresel piyasalarda risk iştahını zayıflattı. Zayıf gelen Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası, Chicago Fed Başkanı Evans’ın, Nisan ayında tarım dışı istihdam verisinde yaşanan yavaşlamayı tek seferlik bir gelişme olarak gördüğünü söylemesi enflasyonda bugün açıklanacak ABD TÜFE verisinde bu ay yükseliş gelebileceği yönünde.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise coronavirüs vaka sayılarındaki azalış piyasaları olumlu etkilerken, yurtdışındaki satış baskısı BİST100 endeksine dün yansıdı. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel %0,96 oranında azalışla 1.446 seviyesinden başladı. Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket endekste Dolar / TL’nin yukarı yönlü hareketi ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin %1,60 seviyelerine kadar yükselmesi sonrası satışlar hızlandı. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %1,10 oranında düşüşle 1.444 seviyesinden tamamladı. Gıda içecek sektörü payları %%0,48 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktöring sektörü payları %4,32 oranında değer kaybetti. 60 g HO’nın geçtiği 1.430 seviyesi kuvvetli destek seviyesi olarak takibimizde olacak. 1.430’un aşağı yönlü kırılması durumda 1.400 seviyesi ikinci destek seviyesi olarak ön plana çıkıyor. Direnç seviyeleri olarak da 1.465 – 1.515 seviyeleri ön plana çıkıyor.

 

Sanayi Üretim Endeksi, Mart ayında aylık bazda %0,7, yıllık bazda %16,6 yükseldi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı Mart ayında madencilik ve taşocağı sektörü endeksi bir önceki aya göre %1,7 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %0,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %7,3 arttı. Ekonomik büyümenin öncü göstergelerinden olan Sanayi Üretimi, güçlü seyrin yılın ilk çeyreğinde devam ettiğini gösterdi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı