Bir Beyaz Saray yetkilisine göre, ABD Afganistan'ın Kabil havaalanından 3.000 kişiyi daha tahliye etti ve ABD'nin tahliye sayısını 14 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 9.000'e getirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) sözcüsü Shabia Mantoo, bu tür ayrı ikili programlar aracılığıyla Afgan vatandaşlarının tahliyesini memnuniyetle karşıladı, ancak bunların "acil ve daha geniş uluslararası insani müdahalenin" yerini almaması gerektiğini vurguladı.
Cenevre haber brifingine verdiği demeçte, "Afganların büyük çoğunluğu ülkeyi normal kanallardan terk edemez" dedi. "Bugün itibariyle, neyin tehlikede olabileceğine dair net bir çıkış yolu yok."

Komşu ülkelere, "gelişen kriz" olarak adlandırdığı şeyin ışığında insanların sığınma talebinde bulunmalarına izin vermek için sınırlarını açık tutma çağrısını yineledi.

Bir Birleşmiş Milletler tehdit değerlendirme raporu, Taliban savaşçılarının ABD ve NATO güçleriyle çalışan insanlara "hedeflenen kapı kapı ziyaretler" yaptığını ve bunun da intikam korkusunu artırdığını söylüyor.

El Cezire