A1 Capital, endeksin gün sonunda yüzde 1.85 değer kazanımı ile 8860 seviyesinden kapanış gerçekleştirdiğini bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"Endeks, dünkü işlem gününde 10,62 puan artışla 8709 puandan başladı. Gün sonunda ise %1.85 değer kazanımı ile 8860 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 8685-8890 bandında hareket gözlendi.

Borsa İstanbul, 85,21 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 90 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 10 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Ulaştırma, Kobi-Sanayi ve İnşaat” olurken, en çok düşen tek sektör endeksi; “Sigortacılık” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Türk Havayolları, Koç Holding ve Yapı Kredi Bankası hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Coca Cola hissesinden geldi.

İndikatörlerin aşırı satım yani destek bölgelerinde olduğundan dolayı tepki hareketinin doğabileceğine dair önceki raporumuzdaki söylemimiz üzerine para girişi ve hacim artışıyla yükseliş hareketi desteklendi. Teknik göstergeleri incelediğimizde, genelinin pozitif olmasıyla birlikte kısa vadeli indikatör olan Stokastik’in henüz sinyal üretmemiş olsa dahi sinyal vermek üzere olduğu ve yukarı yönlü hareketine devam etmesi de olumlu görünümü destekliyor.

Tepki alımlarının devam etmesiyle 8920 seviyesinin üzerinde kalındığı takdirde 9050 seviyesine kadar hareketin devamı beklenebilir. Olası geri çekilme hareketinin olması halinde gün içinde 8716 seviyesinde tutunamadığı takdirde 8625 seviyesine kadar satış baskısı sürebilir."

Hibya Haber Ajansı