Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, ülkenin dört bir yanında il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle örgütlenme faaliyetlerini sürdürüyor. Üyelik çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, son 6 ayda 20.000 kadın üye yaptı ve 20 bininci üyeyi Genel Merkez’e davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye Diyarbakır örgütünden üye olan 20 bininci kadın üye Remziye Yılmaz ile makamında bir araya geldi. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz, Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ve Diyarbakır Kadın Kolları İl Başkanı Behiye Küden eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, katılımcı heyete ve 20 bininci üyeye “Özgür ve Adil Bir Türkiye için Yürüyüş” kitabını imzalayarak hediye etti. Kadınların daima mücadelelerde daha dirençli olduklarından bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, son yıllarda yaşanan doğa katliamlarından örnekler verdi. Diyarbakır örgütünün çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’ya “örgütlenme çalışmalarını sürdürün ” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da, “Üye yapma çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Örgütlenmediğimiz hiçbir mahalle kalmayacak, bütün kadınlara ulaşacağız” dedi."


Hibya Haber Ajansı