Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin başlattığı savaşın 20 yıl boyunca Afganistan’a ve bölgenin barışı ile istikrarına ciddi zarar verdiğini belirtti.

Wang Wenbin günlük basın toplantısında, Rusya’nın ABD’nin Orta Asya’da askeri üs kurmasına karşı çıktığını hatırlatarak, Çin’in bu konudaki tutumunu açıkladı.

Çin’in ilgili haberi yakından takip ettiğini kaydeden Wang, haberde bahsi geçen ülkelerin hepsinin Shanghai İşbirliği Örgütü’ne (SİÖ) üye ülkeler olduğunu vurguladı. Bölgenin barışı ve istikrarını korumanın SİÖ ülkelerinin ortak hedefi olduğuna işaret eden Wang, ilgili ülkeler arasında bu konuda sıkı işbirliğinin sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Wang Wenbin, “ABD’nin başlattığı savaş, 20 yıl boyunca Afganistan’a ve bölgenin istikrarına ciddi zarar verdi; büyük bir insani felakete yol açtı.” değerlendirmesinde bulundu.

Wang, ABD’ye bu olaydan ders alarak, bölgedeki ülkelerin egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne saygı gösterme, güç kullanmayı durdurma ve bölgenin barışı ile istikrarına yararlı eylemlerde bulunma çağrısı yaptı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı