Şirketlerin dev yatırımcılarına aracılık etmeye devam eden Coinbase, bu defa Çinli uygulama üreticisi Meitu ile ortak bir çalışma yürüttü. Meitu, Coinbase aracılığı ile 90 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) satın aldı.

Akıllı telefonlar için selfie uygulamaları ile tanınan Meitu, 4 kere ayrı bir biçimde Bitcoin ve Ethereum yatırımı gerçekleştirdi. Şirketin toplam fon miktarı 90 milyon doları buldu.

Şirket, kripto para satın alma işlemlerin için yaptığı yorumda, kripto paranın önemli bir hale geldiğini ve bu nedenle yatırım yaptıklarını belirtti.

Coinbase yaptığı duyuruda, Meitu tarafından satın alınan kripto paraların şirketleri aracılığı ile gerçekleştiğini ve yine depolama işlemlerinden de kendilerinin sorumlu olduğunu belirtti. Coinbase daha önce de MicroStrategy için bu hizmetleri yürütmesiyle tanınıyor.


Dev şirketler portföylerinin büyük bir kısmını Bitcoin’e ayırsalar da, Meitu bu yönüyle onlardan ayrılmış durumda. Meitu yapmış olduğu 90 milyon dolarlık yatırımın 50.4 milyon dolarını Ethereum’a ayırdı.

Meiutu böylelikle, kripto para birimlerine yatırım yapan son büyük şirket oldu. Bu furya büyük ölçüde MicroStrategy ve Square ile başlamıştı. MicroStrategy şu sıralar elinde 5 milyar dolarlık bir varlık tutarken, Square’de de 220 milyon dolar yer alıyor. Ayrıca Şubat ayında Tesla’nın yaptığı 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımını da unutmamak gerekiyor.

 

Cem Yavuz
coinkolik.com