Çin’in BM’deki Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin sorunuyla ilgili dün düzenlenen oturumda, uluslararası topluma Filistin sorununun çözümünün bir an önce doğru istikamete dönmesini sağlama çağrısında bulundu.

Gazze’de ağustos ayı başında meydana gelen çatışmaların yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine veya yararlanmasına, çok sayıda altyapı tesisinin hasar görmesine yol açarken, bölgeyi bir kez daha savaş eşeğine getirdiğini hatırlatan Zhang Jun, şu anki en acil görevin, ilgili tarafların ateşkese uymasının sağlanması ve Gazze’deki durumun bir an önce huzura kavuşturulması  olduğunu, bu bağlamda tüm diplomatik çabaların sürmesi gerektiğini vurguladı.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki statükonun sürdürülemez olduğuna işaret eden Zhang, uluslararası toplumu Filistin sorununun çözümünü bir an önce doğru istikamete getirmek için çaba harcamaya çağırdı.

Zhang, Filistin ve İsrail’in ortak güvenliği aramasının teşvik edilmesi, olumsuz eğilimlerin tersine çevrilmesi için yerleşim merkezleriyle ilgili tüm faaliyetlerin durdurulması, “iki devletli çözüm” çabalarının kapsamlı olarak ilerletilmesi önerilerinde de bulundu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı