Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin bugünü gibi geleceğini de inşa edebilecek yegane siyasi yapı yine burasıdır.

Salgın tehdidinin azalmasıyla geçtiğimiz normalleşme sürecine paralel olarak il ziyaretlerimizi hızlandırdık.

CHP tarafının kendi içinde yaşanan ve artık gizlenemez, saklanamaz hale gelen taciz, tecevüz, hırsızlık, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını
bunların başına geçireceğiz.

Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın, üstesinden bilimin ve tekniğin ışığında yürüttüğümüz çalışmalarla geliyorsak, Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz.

Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizden başka derdi olan, derdi millet olan, derdi insan olan,derdi devlet olan, derdi evlatlarına büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak olan başka bir siyasi kadro yoktur.

Potansiyelimizi ve imkanlarımızı, hedeflerimizle, hayallerimizle, vizyonumuzla birleştirip ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmanın peşinde koşacağız.

Diğer terör örgütleriyle mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak, FETÖ'yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale gelene kadar takip edeceğiz.

Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin.

Türkiye artık ister terör örgütleri kullanılarak yapılsın, ister başka ayak oyunlarıyla önğne getirilsin, vatanın bütünlüğüne, milletin birliğine,, devletinin bekasına yönelik her türlü tehdidi dünyanın neresinde olursa olsun kaynağında bulup yok etme gücüne, iradesine, kararlılığına sahip bir ülkedir."

Hibya Haber Ajansı