Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sevgili Giresunlular, teşkilatımız kıymetli mensupları, sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyoruz. Bugün bizi bir kez daha samimiyetle bağrına basan Giresunlulara şükranlarımı sunuyorum.

Giresun'un İl Danışma Meclisi Toplantımızın hayırlara vesile olmasını  diliyorum. İnşallah bir sonraki toplantımızda ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları en büyük salonumuzda bir başka danışma meclisi toplantımızı yapmamız gerekiyor. 

Afet haberini alır almaz devletimizin tüm kurumlarını harekete geçirerek kimseyi sahipsiz ve çaresiz bırakmadık. Giresunlara söz verdiğimiz gibi Giresunluların yaralarını en kısa sürede sardık.

Sel felaketinin ardından kimseyi çaresiz bırakmadık. Söz verdiğimiz şekilde sel felaketinin yaralarını kısa sürede sarmayı başardık. Bugün de felaketzedelerin yeni ev ve dükkanlarının anahtarlarını teslim ettik.

Bugün de Dereli ve Doğankent'te açılışları gerçekleştirdik. Gidenleri geri getiremeyeceğimizi elbette biliyoruz. Ancak afetzede kardeşlerimizin acılarını bir nebze hafifletebildiğimiz için de kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Devletimizin kerim vasfını böyle günlerde gösterebildiğimiz için mutluyuz gururluyuz.

Dereli'den sonra Giresun merkeze geçerek belediye önünde bizleri bekleyen on binlere hitap ettik. Onların heyecanını onların coşkusunu yerinde tespit ettik. Buradan bir kez daha açılışını yaptığımız eser, hizmet ve yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Devletimizin büyüklüğünü böyle günlerde gösterebildiğimiz için gururluyuz.

Tabi bir taraftan afetlerin izlerini ortadan kaldırırken diğer taraftan da benzer acıların tekrar yaşanmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Devletimizin ilgili kurumları tam bir koordinasyon içinde riskli alanların ve yapıların tespiti için çalışıyor alınması gereken tedbirler konusunda hazırlıklarını sürdürüyor. Devletimizin yürüttüğü bu mücadelenin başarılı olması halkımızın da sürece sahip çıkmasına bağlıdır. İklim değişikliğinin dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde artık bu meseleyi görmezden gelme lüksümüz yoktur.

Yarın, kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin buyuran bir peygamberin ümmedi olarak çevre konusunda daha hassasiyet göstereceğinize inanıyorum. 

Kardeşlerim bizim derdimiz millet, gayemiz hizmet, aşk ile çalışan yorulmaz inancı ile millletimize hizmet için gece gündüz koşturuyoruz.

Zorlu kuş şartlarına rağmen hemen her ilimizin misafiri oluyoruz. Aydın'da muhteşem bir buluşmaya imza attık. Arnavutluk'a yaptığımız ziyarette orada yaptığımız deprem konutlarını teslim ettik.

Giresunlu kardeşlerimizin beklentilerini ve taleplerini ilk elden dinleme fırsatı bulduk. Yarın da Trabzon'da olacağız. Orada da dolu dolu bir program icra edeceğiz. Türkiye'ye hizmet yolunda hiçbir engel tanımadık, tanımıyoruz. Türkiye'yi güçlendirmeye, milletimizin hakkını savunmaya devam ediyoruz. Biz bu millete efendilik yapmak için değil hizmetkar olmak için geldik.

Türkiye'ye hizmet konusunda hiçbir engel tanımadık, tanımıyoruz.

Biz istismar siyaseti değil, eser siyaseti yapıyoruz. Biz bu millete sevdalıyız. İlk günden beri asla popilizm yapmadık. Giresun'da verilen sözleri Ankara'ya gidince unutanlardan olmadık. Esen rüzgara göre yön değiştirenlerden, sabah söylediğini akşam inkar edenlerden de olmadık. Milletimize karşı hep dürüst davrandık. AK Parti olarak biz sloganlarla değil icraatımızla konuşuruz. Türkiye'yi tarihinin en büyük kalkınma hamlesiyle buluştururken hiçbir şehrimizi ihmal etmedik. Giresun'a toplam 27 milyar lira tutarında yapıtırım yaptık.

Hiçbir şehrimizi ihmal etmedik. Son 19 yılda Giresun'a 27 milyar TL yatırım yaptık.

Giresun'da 49 sağlık tesisini tamamlayarak hizmete açtık. TOKİ eli ile 3774 konut ile birlikte 47 sosyal donatı alanını vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.

Merkez Kale mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarımızı tamamladık. En kısa sürede çalışmalarımıza TOKİ Başkanlığı ile başlıyoruz. 2 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Bunların yapımına devam ediyoruz. Bulancak Millet Bahçesi'nde yüzde 85 seviyesindeyiz. İnşallah en kısa sürede bitireceğiz.

Ulaştırmada 28 km'den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplum 147 km'ye ulaştırdık. 2 yıl önceki av sezonu açılışında söz verdiğimiz Giresun Balıkçı Barınağı inşaatı sürüyor.

Bugünden itibaren daha güçlü çalışacağız, Giresun'da kapısını çalmadığımız hane bırakmayacağız. Toplatımızın şehrimiz, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Hibya Haber Ajansı