Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Görüyorum ki 2023'ün ışıkları ufukta. Kuruluşundan bugüne AK Parti saflarında görev alan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 

İstanbul bizim medeniyetimizde de tarihimizde de ayrı bir hikayeye ve öneme sahiptir. Esasen İstanbul'u sevmek demek 81 vilayetinin tamamıyla Türkiye'yi sevmek demektir. Bu kadar sevilen bir şehre hizmet etmek de meşakketli ama bir o kadar şerefli bir iştir. Bu şehre hizmet etmek demek 3 kıta 7 iklimi aynı çınarın altında toplayan ecdada hizmettir.

İstanbul'un Fethi'nin nişanesi olan Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması çok kıymetlidir.

Elbette her dava gibi bizim davamızın da sembolleri vardır.

Hesabi değil hasbi insanların omuzlarında yükselen bu davayı yine aynı şekilde hep daha ileriye taşıyarak 2023'e de 2053'e de zaferle ulaştırmak bizlerin sorumluluğudur.

Sevgili gençler bizim gecemizi günümüze katarak çalışmamızın gerisinde işte bu aşk vardır. AK Parti saflarında samimiyetle mücadele eden her bir kardeşimizin de bu hissiyatta olduğunu biliyoruz. Dün Gaziantep'te bu aşkı gördük. Hamd olsun, fabrikaya gittik, işçilerimizle beraber olduk, orada da bu heyecanı gördük.

Siyaset, hayatın her alanını, toplumun her kesimini kucaklamayı gerektiren bir uğraştır.

Bu dava insanların kendı canlarından bile önde gördükleri bir davadır. Burada kibre ve ihanete yer olmaz.

Bazen öfkeli gözüküyorsak, tek sebebi sevdamızdır, tek sebebi davamızdır. Rabb'im her birimizi bu sevda yolundan ayırmasın diyorum. Kardeşlerim her dönemde bu kutlu davanın cefakar erleri olmuştur.

Partimizin kuruluşundan itibaren tüm sandık kurulu üyelerimizle de inşallah bir araya gelinecek.

Engelli, yaşlı, yetim, öksüz, şehit yakını, gazi ve dar gelirli vatandaşlarımıza ulaşmaya önem veriyoruz.

Buradan 39 belediyemize sesleniyorum. Hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz. Bu hayvan barınaklarıyla birlikte Osmanlı'nın yaptıklarını da unutmayınız.  Ne yapıyordu? Meyveli ağaçlardan hayvanların yararlanmasına müsade ediyordu.

İstanbul'daki 34 bin 24 sandık için, 166 bin arkadaşımız görevli. İlçe başkanlarımız her bir üyesine ulaşacak. Her vatandaşımızın gönlünü kazanmamızı hedefleyen görüşmeler devam edecek. Kadınlara yönelik şiddet, çevre hassasiyeti, hayvanların korunması, gençlerimizin meseleleri gibi konularda ayrı çalışmalar yürütüyoruz. 

ilk günden beri ne diyoruz. AK Parti'yi kuran millettir diyoruz. AKP Parti'yi iktidara getiren millettir diyoruz. AK Parti'yi iktidarda tutacak olanda millettir diyoruz.

Kardeşlerim, bizler çok gayret ettik ve edeceğiz. Eğitimde gerekli adımları attık mı? Sağlıkta gerkeli adımları attık mı? Şehir hastanelerini kurduk mu?

Anadolu Yakası'ndan Samandıra'da havalanında orada 1006 odalı hastanemizi yaptık mı.? 3 ayda. 

Bay Kemal senin gücün bunlara yetmez. 

Ama biz her yerde bu millete yakışanı yaptık, ve yapmaya da devam ediyoruz.

Bizim bu millete sevdamız var. Ülkemize kazandırdığımız eserleri üretmeye devam edeceğiz.

Yeni ekonomi programımızı bu hedefte inşa ettik, Ülkemizi en büyük 10 ekonomi arasına sokmak için mücadele ediyoruz.

Kurdaki spekülatif hareketler, Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak gayesi taşıyor.

Milletime sesleniyorum faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep enflasyon neticedir. biz bu çarkı bozacağız.

AK Parti'nin geçtiğimiz 19 yılında ülkemize, şehirlerimize, vatandaşlarımıza, kazandırdığı eser ve hizmetleri, bölgemize ve dünyamıza verdiği erdemli mesajları tek tek saymaya kalksak, değil saatler günler yetmez.

Türkiye'yi bugünlere getiren hemen tüm eser ve hizmetlerin altında AK Parti'nin imzası varsa, ülkemizi 2023'e taşıyacak yeni nesillere 2053 vizyonunu emanet edecek atılımların da yine AK Parti tarafından gerçekleştirilebileceğini göstermeliyiz."

 


Hibya Haber Ajansı