Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları ise şöyle:

Soru: Savunma alanında iş birliği sonucunda uçak gemisi yapıldı mı.? LGBT hakları ve kadına şiddet konusunda bir görüşme oldu mu.? 

"ilk uçak gemimiz aslında büyük ölçekli değil. Büyük ölçekliyi de şimdi bundan sonra yapacağız bu konuda zaten değerli dostumlada mutabıkız. İnşallah büyük bir uçak gemisini mevcut şu andaki uçak gemisinin ardından yapmayı hedefliyoruz, ve belki bununla birlikte denizaltı olayına da girme durumunuz olacak bunları etraflıca değerli dostum ile konuştuk. Birlikte yapabileceğimiz çok şeyler var. İHA, SİHA, Akıncı gibi bu konularda da birçok adımları atabilme şansımız var.

İspanya'nın kendi ürünlerini yine aynı şekilde paylaşabilme imkanlarımız olacak.Koronavirüs konusu ile alakalı ise biz şu anda aşılar bazında iyiyiz. Şu an itibarıyla Türkiye genelinde asgari 60-70 milyon aşımız var. Bu yıl sonuna kadar da kendi aşımız olan Türkovac'ı piyasaya sürme durumu söz konusu olacak. Aşı konusunda herhangi bir sıkıntımız olmayacak, gelişmekte olan ülkeler, az gelişmiş ülkeler buralara da her türlü desteği vereceğiz."

Soru- Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesini tekrar dahil olması ile ilgili görüşülme oldu mu.? Koronavirüs vakaları abakalarının bazı bölgelerde arttığını biliyoruz bu konuda 3 doz aşısı olacak mı.?

"Bu kadına şiddet sorusuyla ilgili olarak iktidarımız bu konuda çok hassasdır. İstanbul Sözleşmesini tamamen gündemimizde çözdük. Çünkü biz İstanbul Sözleşmesi ile atılacak adımları zaten normal yasalarımızda kadına şiddetten tutunuz uygulamalarına varıncaya kadar bunlar yaptık. Kadın bizde kutsal varlıktır ve kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine biz zaten müsaade etmeyiz. Çünkü bizde aile kavramı çok hassastır. Çok kutludur ve aile kavramı üzerinde de bu önemsediğimiz durumu lekelemek suretiyle buna müsaade zaten etmeyiz. O zaman zaten İstanbul Sözleşmesine de gerek yok."

Soru- S-400'ün bazı parçalarının Türkiye'de üretilmesi için teknoloji transferini başlandığına yönelik bir açıklaması olduğu bu noktada gelinen aşama nedir.?

"Türkiye'de S-400'ün hangi parçalarının üretilmesi öngörülüyor S-400 parça üretimi konusundaki detaylar hakkında her iki taraf Türkiye-Rusya detay açıklama yapmamak üzerinde biz mutabık kaldık dolayısıyla da bu tür açıklamalara girmiyoruz."

 


Hibya Haber Ajansı