Abu Dabi'nin veliahtı geçen hafta Ankara'yı ziyaret ederek, 2012'den bu yana Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin düşmesinden bu yana bir Emirlik yetkilisinin en üst düzey ziyaretini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve veliaht prens Şeyh Muhammed bin Zayed Al-Nahyan, ziyaret sırasında yaklaşık bir düzine işbirliği anlaşmasının imzalanmasını denetlerken, üst düzey bir BAE yetkilisi BAE'nin Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolar ayırdığını söyledi.

Başkan Erdoğan Pazar günü geç saatlerde Türkmenistan'a yaptığı geziden dönüşünde bir grup gazeteciye veliaht prensin ziyaretinin "neredeyse aile gibi" bir ortamda gerçekleştiğini söyledi ve ziyareti "Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yeni bir dönemin başlamasına vesile olan bir adım" olarak değerlendirdi. 

Erdoğan gazetecilere verdiği demeçte, "İnşallah Şubat ayında BAE'ye iadeli ziyaret yapacağım" diyerek, ülkenin dışişleri bakanı ve istihbarat şefinin kendisinden önce zemin çalışmalarını hazırlayacağını da sözlerine ekledi. 

Erdoğan uçakta gazetecilere verdiği demeçte, Türkiye'nin Mısır ve İsrail de dahil olmak üzere diğer bölgesel güçlerle BAE'de olduğu gibi düzeltmeyi planladığını ve bu ülkelere yeniden büyükelçi atayacağını söyledi.