Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Artık eski Türkiye yok, eski Trabzon'da yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum günden beri siz hep bizimle oldunuz. Biz de sizin desteğiniz ile terörle mücadeleye başladık, sadece yurt içinde değil yurt dışında terörislerin inlerine kadar girdik. Son terörist ortadan kalkıncaya kadar bu mücadelemiz sürecek.

Bundan sonra Türkiye'yi dünyanın sayılı ülkeleri arasına getirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. Artık eski Türkiye yok, eski Trabzon da yok. Gördüğüm kadarı ile eski binalar yıkılıyor, yeni bir Trabzon inşa ediliyor. 

Eskiyi yaşamayanlar bugünü anlamazlar. Türkiye yoklukların, yasakların, sefelatlerin dolambaçlı yollarından geçerek bugünlere ulaşmıştır. Sizlerden istirhamım yeni nesillere o günleri anlatmanızdır. Türkiye için hiçbir hayali hiçbir hedefi olmayanların imaj cilalama oyunlarını bozmalıyız. 

Bu yüzden 2013 çok önemli, 2053 çok önemli. inşallah hep birlikte önümüzdeki seçimlerde sandıkları patlamamız lazım. Gece gündüz çalışmamızı sürdüreceğiz. Kazanılmadık gönül bırakmamaya var mıyız.? Ben size güveniyorum."

Hibya Haber Ajansı