Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin salgın sonrası kontrollü normalleşme süreci başarıyla sürüyor. Şu ana kadar hedeflerimizden kayda değer bir sapma hamdolsun yaşamadık aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz.

Bu dünyada salgına karşı bilinen en etkili ve yaygın korunma yöntemi aşılamadır.

Yürüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor.

Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzde ki dönemde yeniden aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

Tedbiri elden bırakmamalıyız. İşte yaşanan güzel gelişmeleri sizlerde görüyorsunuz. Faaliyetlerini belirlenen kurallara göre normal düzene uyarak geçirenler işletmeler başta olmak üzere kayıpları hızla telafi ediyor.

Turizm sektörü 25 milyon turist ve 20 milyar dolar turizm geliri hedefi ile son süratle çalışıyor. Üretim ve ihracat tarafında zaten bir sıkıntımız yoktu normalleşme ile birlikte hamdolsun orada da bir yükseliş trendi başladı. İnşallah 2021'de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız.

Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi giderek artıyor. Kendi yatırımcılarımızın da yeni yatırım kapasite artışı makine alımı hammadde tedariki konusunda yoğun gayret gösterdiğini biliyoruz. Pek çok şehrimizde Organize Sanayi Bölgeleri yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor.

Mesela Gaziantep'te 5 Organize Sanayi Bölgesi dolduğu için şimdi 6'sı kuruluyor.

Son dönemde ziyaret ettiğimiz şehirlerde gerçekleştirdiğimiz açılış törenleri listesinde mutlaka çok sayıda fabrika yer alıyor. Yetişmiş eleman istihdamı konusundaki sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni modeller üzerinde çalışıyoruz. Artık meslek liselerini ve meslek yüksek okullarını sanayi bölgeleri için de açarak okul eğitimi ile işbaşı eğitimini birleştiriyoruz.

Gençlerimizin girişimcilik konusundaki iştahlarını ve kabiliyetlerini memnuniyetle takip ediyoruz. Bakanlıklarımız kendi alanlarında gençlerimizin bu potansiyellerini hayata geçirmeye yardımcı olacak pek çok program ve proje uyguluyor.

Tüm bu olumlu gelişmelerin katkının neticelerini önümüzdeki dönemde beraberce takip edeceğiz geçtiğimiz.,

Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak için çalışanların müspet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerini beyhude olduğunu inşallah açıklanan her veriyle tekrar tekrar göreceğiz.

Sıkıntılarımız sorunlarımız kayıplarımız yok mu elbette var ama elimizdeki imkanlar potansiyelimiz ve yakaladığımız fırsatlar bu sıkıntıların kat ve kat üzerindedir. Türkiye ekonomisini sadece döviz kuru faiz enflasyon parantezine hapsetmeye çalışanların gerideki yatırım üretim istihdam ve ihracat büyüme temelli asıl fotoğrafı gözlerden kaçırma çabaları boşunadır.

Allah'ın izniyle 2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz.

Vatandaşlarımızın salgın döneminde yaşadıkları kayıpları ve çektikleri sıkıntıları telafi etmek için bugüne kadar pek çok destek ve teşvik programını hayata geçirmiştir. Önümüzdeki dönemde de ihtiyaç olması halinde bu adımları sürdürmekte kararlıyız. Küresel yönetim ve ekonomi sistemi yeni baştan yapılandı. Şu süreçte Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için son 2 asrın en önemli fırsatını yakalamış durumdayız.

Geçtiğimiz 19 yılda kurduğumu güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı önümüzdeki bu büyük imkanı değerlendirme konusunda bize çok önemli avantaj sağlıyor.

Uzunca bir süredir Türkiye'ye diz çöktürmek milletimizin umutlarını kırmak ülkemizi demokrasi ve kalkınma çizgisinden uzaklaştırmak için kurulan her tuzak oynanan her oyun yapılan her saldırı milletimizle birliğimizi beraberliğimizi kararlılığımızı daha da pekiştirmiştir.

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemimizdeki projeleri yatırımları politikaları hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi tamamen inşa etmiş olacağız.

İşte o güne kadar durmadan duraksamadan azimle gayretle yolumuza devam edeceğiz.

Kalkınma altyapı yatırımlarını yaptığımız alanların başında geliyor. Geçtiğimiz 19 yılda bu alanda toplamda 1 trilyon 104 milyar lirayı aşan yatırım gerçekleştirilmiştir. Türkiye'yi dünyanın en konforlu ulaşım altyapısına sahip yeni Lojistik süper gücü yapmak için gece gündüz çalıştık.

Ülkemizi küresel bir lojistik merkezi haline getirerek dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almamızı sağlayacak çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz.

Ulaştırma projelerimizi devreye alırken farklı yatırım modelleri kullanıyoruz. Bazılarını doğrudan kamu kaynaklarıyla bazılarını da kamu özel sektör işbirliği ile yapıyoruz.

Müjde Niğde-Ankara Akıllı Otoyolunu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda sürücülerimiz otomobilleri ile %20 minibüs yolcu otobüsü kamyon ve TIR'ları ile da %40 indirimli olarak seyahat edebilecek.

Çanakkale 1915 Köprüsü 'nünde içinde yer aldığı ve   Malkara Çanakkale Otoyolu'ndaki çalışmalarımız da hızla sürüyor.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i işaret eden 318 metrelik çelik kuleleri ve 2 kule arasındaki 2023 metrelik orta açıklığıyla bu köprümüz İnşallah Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümünün en önemli sembollerinden biri olacaktır.

Eser kazandırmaya devam ediyoruz.

Diyarbakırlı kardeşlerimizle şöyle geçmişten bugüne yaşananların hasbihalini de yaptık. Bir dönem ülkemizin ilk 5 sanayi şehri arasında yer alan Diyarbakır'ın nasıl olup da geri kalmışlık batağına saplandığından başlayıp çözüm sürecine kadar uzanan kapsamlı bir değerlendirmeyi oradaki vatandaşlarımızla ve tüm milletimize paylaştık.

Diyarbakırlı kardeşlerimizden sadece yaşananları gözden geçirerek kimin istismar siyaseti kimin eser ve hizmet siyaseti peşinde koştuğunu tespit etmelerini beklediğimizi söyledik. Bu muhasebeyi akıl vicdan çerçevesinde yapan herkesin Türkiye'nin 81 vilayetinin her birinin Cumhuriyet döneminde ilk defa demokrasi ve kalkınma bakımından aynı şartlara ve imkanlara bizim dönemimizde kavuştuğunu idrak edeceğine inanıyoruz.

Hamdolsun ülkemizin doğusu ile batısı kuzeyi ile güneyi arasında hem hak ve özgürlükler hem temel hizmetlerde hiçbir fark kalmamıştır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki şehirlerimizde hızlı bir sanayi ve ticaret atılımı göze çarpıyor. Yüksek istihdam kapasitesine sahip fabrikaları ardı ardına açıldı. Hizmet sektörünün canlandığı yaygınlaştığı bu şehirlerimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına çok önemli destek veriyor.

Önümüzdeki perşembe günü 15 Temmuz Kanlı Darbe Girişiminin 5 yıl dönümü bu vesile ile ülkemizin ve milletimizin bekası yolunda hayatlarını feda eden tüm güvenlik güçlerimiz ve askerlerimiz ile birlikte 15 Temmuz şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.

Diğer yanda önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Kurban Bayramı günü inşallah 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olacağız. İnşallah Kuzey Kıbrıs'ta perşembe gününden gidip cuma günü yine orada olacak cuma günü akşamı inşallah döneceğiz. Bayramın 1. günü Kıbrıs'ta kardeşlerimizle geçilecek ve 20 Temmuz Törenlerine katılacağız. Böylece tüm dünyaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde yanında olduğumuzun mesajını da vereceğimize inanıyorum.

Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarından trafik kurallarına harfiyen riayet etmelerini can ve mal kaybı ile sonuçlanacak kazalara karşı dikkatli olmalarını şimdiden özellikle Cumhurbaşkanları olarak rica ederim. Sürücülerimizin kesinlikle yola yorgun çıkmamaları varacakları yere yaklaştıkça tedbiri artırmaları yolda seyreden mobilet motosiklet bisiklet küçük araçlar konusunda dikkatli olmaları çok çok önemlidir. Bakanlığımıza bağlı emniyet birimlerimiz bayram boyunca denetimlerini kesintisiz devam ettirecekler.

Bayram arifesi olan pazartesi günü yarım gün bayramın ilk gününden son gününe kadar olan salıdan cumaya kadar ise tam gün tatil. Kabine toplantımızda yaptığımız istişare de pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar. 15 Temmuz zaten malum bizim Feto terör hareketi sebebiyle o günü tatil olarak ilan etmiştir. O gün itibariyle başlıyoruz ve süreç bu şekilde devam ederken 16'sında herkes mesaisinde olabilecek bu kararın gerek bulundukları yerde kurbanlarını kesecek gerek memleketlerine ziyarete gidecek gerekse bu süreyi tatil için kullanılacak vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum."

Hibya Haber Ajansı