Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüs tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanma süreci 17 Mayıs Pazartesi günü bitttiğini belirterek "Kontrollü Normalleşme"nin başlayacağını belirtti.

 

Erdoğan, Haziran ayında günlük hayatın daha da rahatlatılacağını ifade ettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tedbiri elden bırakmadan bu sayıları çok daha aşağılara çekmeyi umuyoruz. Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya bu konudaki detayları kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız.

Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeye planlıyoruz.

Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 Mart ayından beri aldığımız tedbirlerin özellikle de kısıtlamaların tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır.

Bununla kalmıyor aldığımız tedbirler ile vatandaşlarımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. Amacımız dünyanın tamamı ile birlikte yaşadığımız bu sürecin en az hasarla en az kayıpla atlatılabilmesini sağlamaktır."


Hibya Haber Ajansı