Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta kendisine yönelik "diktatör" ifadesini kullanan İtalya Başbakanı Mario Draghi'ye de "İtalya Başbakanı'nın yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir" diyerek tepki gösterdi. 

 Salgının ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirten Erdoğan, pandemi döneminde işsizlik ve istihdam rakamlarına değinerek, "İşsizlikte iyi bir noktaya geldik diyebilirim. O da şu, bu ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde özellikle de 13 civarında bir konumdayız işsizlikte. Bu son açıklanan rakamda aslında ciddi bir artış sayılamaz. Zaten 13 küsürdü şimdi biraz daha artmış oldu" dedi.

Salgın endeniyle ülkenin turizmde istihdam kaybı yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, "Turizmde çok çok iyi bir konumdaydık fakat bu Covid meselesi sebebiyle tabii turizmdeki düşüş ister istemez istihdamı da olumsuz etkiledi. En çok istihdamı yapan bizim iktidarımızdır, çok ciddi istihdam yaptık. Hem sağlıklı olanlar için hem engelli olanlar için ciddi istihdamlar yaptık. İş nereye geliyor garanti noktasında? Kalifikasyona geliyor. Kalifikasyon noktasında kendini ispatlıyorsa bir genç, iş bulur" dedi.