29 Nisan akşamı saat 19.00 itibariyle başlayacak olan tam kapanma kapsamında, üretim, imalar ve temizlik istisnası dışında tüm yeme-içme sektörü faaliyetlerine ara verilirken paket servis istemi ile hizmet verilebilecek. Zincir marketler ise pazar günü tam gün kapalı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 günlük tam kapanma sürecinde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasının da uygulanacağını kaydettiği açıklamasında, "Filyasyon ekipleriyle birlikte yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum.29 Nisan 2021 yani Perşembe akamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek." dedi.

Erdoğan, 17 günlük tam kapanma süresince yeme-içme sektörünün sadece paket servis yapabileceğini belirterek, "Yeme-içme sektöründe sadece paket servis ile hizmet verilebilecek şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı