Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ve yeni atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sunum yapacağı toplantıdan neler çıkacağı merak ediliyor.

Yeni tedbirler açıklanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın artan vakalar hakkında raporlar sunum yapması, alınabilecek önlemleri açıklaması, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar edeceği ve ek tedbirlere ihtiyaç hakkında konuşma yapacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yurt içi ve yurt dışı operasyonlar, terörle mücadele , TSK’nın Irak’ın kuzey bölgesinde gerçekleştirmiş olduğu Metina ve Avasin-Baysan bölgelerinde bulunan teröristlere yönelik Pençe -Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları hakkında bilgi sunması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Soykırım iddiaları ile ilgili rapor hazrılatacağı ve önümüzdeki süreçte atılması gereken adımları, 27-29 Nisan’da BM liderliğinde yapılacak Kıbrıs görüşmelerinde garantör ülkeler Türkiye, İngiltere, Yunanistan’ın katılımıyla 5+1 modeli Kıbrıs temalı konferans hakkında bilgilendirme sunacak.