İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İzmir’in üzerinde konuşulması gereken problemleri olduğunu ve TBMM’de takipçisi olmaya devam ettiklerini söyledi.

Dervişoğlu açıklamasında şunları söyledi: 

“İzmir’de yaşanan deprem İzmir için çeşitli mağduriyetleri beraberinde getirdi. Bu mağduriyetleri giderilmesi sorunların ortak akılla aşılabilmesi için TBMM’de bir komisyon kuruldu yakında çalışma sonuçlarını paylaşacağız. 
İzmir’in çernobili diye anılan Gaziemir’deki kurşun fabrikası var. Burada radyasyon oranları çevre ve insan sağlığını tehdit eder durumda bununla ilgili soru önergesi verdik sonucunu bekliyoruz. Geriye dönük araştırmalarımızı da sürdürüyoruz, sorumluların kimler olduğunu ihmalin neden olduğunu da yakında paylaşacağız. Ayrıca Çeşme’de bir turizm planı var bununla ilgili olarak yetkililerle görüştüm karşılıklı beklentilerin çerçevesini belirledik bu kapsamda o alanda İYİ Parti olarak verilmesi gereken katkıyı vereceğiz. Problemleri ortak akılla çözmek noktasında bir kararlılığı var İzmir’in. Bu kararlılık İzmir’e yakışan bir kararlılıktır. 

TÜRKİYE ELİM KAZALARIN ÜLKESİ HALENE GELMİŞTİR

Dün Hatay’da elim kazada şehit olan iki askerimize Allah’tan rahmet, kederli alilerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye elim kazaların ülkesi halene gelmiştir. Keza ekonomi elim bir tablo ile karşı karşıya. Adalet sistemimizin elim hataları demokrasimizin elim yasaklarına sahne oluyor. Anormalliğin normal kabul edildiği tuhaf bir dönemden geçiyoruz. Meşrutiyetle başlayan demokratik tarihimiz bir bakıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı’nın iki cümlesiyle yerle bir oluyor. Biliyorsunuz düne kadar çok partili hayata geçtiğimiz dönemi yere göğe sığdıramayan Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’nin çok partili dönemi taşıyamayacağını söyledi. İletişim başkanlığının bu konuda tek kelime etmemesi manidardır. Tek adam rejimini öve öve bitiremeyen bir siyasi aklın çok partili sistem yerine tek partisi sistemi koyması yadırganacak bir durum değildir. Bunu Türkiye yadırgar, medeniyet yadırgar, demokrasi kültürümüz ve inancımız yadırgar. Bir zamanlar demokrasi amaç değil araç diyebilen siyasi öğreti maalesef bunu yadırgamaz. İş başında bulunanlar öyle bir öğretinin getirdiği akli bataklıkta boğulmak durumunda kalmış şahsiyetlerdir. Tek parti tek adam ben dedim oldu anlayışları bu arkadaşların fıtratında vardır. 
Türk demokrasisi milli iradenin mührü ile yakın bir gelecekte yeniden rayına oturacaktır. Cesurlar hareketi ve İYİ Partinin varlığı nasıl bir çok alanda bu eğri düzenin bir çok kazanımını ellerinden aldıysa, tek adamlık sevdasını da de ellerinden alarak ülkemizde demokrasini tam ve kamil olarak yaşamasını sağlayacaktır. 

TÜRKİYE SANATÇISINA ENSTRÜMAN SATTIRACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR, OLMAMALIDIR

Pandeminin en çok vurduğu toplum kesimlerinden biri de sanatçılarımızdır. Pandeminin ilk günlerinden bugüne konser veremeyen, sahne alamayan, sahne emekçilerinden organizasyon şirketlerinin çalışanlarına kadar büyük bir sektör ağır problemlerle karşı karşıyadır. Türkiye sanatçısına enstrüman sattıracak bir ülke değildir, olmamalıdır. Türkiye sanatçısının intihar etmesine seyirci kalacak kadar çaresiz bir ülke değildir, olmamalıdır. Sayın genel Başkanımız milletin kürsüsünde dezavantajlı gruplara söz verdikçe, o sorunların aşılabilmesi için hükümet vaziyet alıyor. Bir takım adımlar atıldı çok yeterli bulmadık ama hiç olmazsa adım atılmış olmasını olumlu karşıladık. Aslında iktidar sunduğumuz çözüm önerilerine kulak tıkamasaydı milletimiz bu kadar sorunla baş etmek zorunda kalmayacaktı.

 

Hibya Haber Ajansı