Show Tv ekranlarında yayınlanan Asla Vazgeçme programının sunucusu Didem Arslan Yılmaz, yayına bağlanarak Kürtçe konuşan anneyi azarlayarak faşizan tepki gösterdi. Yılmaz bununla da kalmayarak kadını yayından aldı.

Didem Arslan Yılmaz'a sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepliker yağan yayında şu faşizan sözleri sarf etti:

"Türkan hanımı bir hattan alın, kızlara da hakaret edemez, öyle de konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçe'den. Kesinlikle olmaz. Doğru düzgün Türkçe konuşun, hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz ki biz?!"

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Didem Arslan Yılmaz'a tepki gösterenlerden biri de Prof.Dr. Abdullah Kıran oldu. Kıran, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir kaç yıl önce, benim konuşmacı olduğum, kendisinin de moderatör olduğu bir program arasında bana Kürt olduğunu söyledi. Eğer Kürtçenin bir statüsü olsaydı, bugün o da gururla Kürt olduğunu kabul ederdi." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları, Didem Arslan Yılmaz'ın HaberTürk Tv'de sunduğu yayında bir profesöre hakaret etmesinin ardından Show Tv'ye sürgün edilemsinni ardından canlı yayında milyonların gözü önünde ifade ettiği faşizan, kafatasçı ve inkarcı bu tavrına "menopoza girmiş, hırsını Kürtlerden çıkarıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı