Pandemi ile birlikte evde kalma süreci, internet kullanımını arttırdı, e-ticareti artırdı, artan internet ve e-ticaret kullanımı ile birlikte fiziksel dükkanların iş yapmaması tüm işletmelerin dijitalde daha fazla görünür olma arayışlarına gitmesine sebep oldu. Dijitalde ulaşılabilirliğin fiziksel bir girişimi gerçekleştirmeye göre ekonomik olması bir cazibe unsuru olduğu için instagram, e-ticaret siteler veya pazaryerleri üzerinden birkaç günde ticarete başlayarak herkes küçük de olsa bir işi ticarileştirmeye başladı.

Zaman geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe internet dünyasındaki birçok şey doğal olarak değişiyor. Gün geçtikçe değeri artan dijital pazarlama sektörü özellikle pandemi döneminden sonra olağanüstü bir patlama gerçekleştirdi. Dijital pazarlama ve SEO ise bu sektörde kendinizi göstermeniz için gereken en değerlerden birisidir.

Dijital pazarlama ve araştırma şirketi Webtures CEO'su Kaan Gülten'in konu hakkındaki değerlendirmeleri "işletmelerin dijitaldeki görünürlükleri için başarılı SEO stratejileri kalıcı faydalar sunarken, Dünyadaki küçük işletmelerin çok ama çok küçük bir kısmının SEO'ya yatırım yaptığı gözlemliyoruz. Satın alma deneyimlerinin neredeyse hepsi, yaklaşık olarak % 93 lük bir kısmı arama motorları aracılığıyla gerçekleşir; Bu durum ise, arama sonuçlarının ilk sayfasında sıralamanın web sitesi trafiğini ve müşterileri kazanmak için çok önemli olduğu anlamına gelir."

 

Buna rağmen, küçük işletmelerin yarısı, yeni potansiyel müşteriler kazanmak için ücretli reklamcılık gibi diğer yöntemlere yöneldiklerinden SEO'ya yatırım yapmanın zamanlarına değeceğini düşünmüyor, bunun yerine ücretli reklamcılığa başvuruyorlar. Ücretli reklamcılık anında sonuç sağlayabilse de, pahalı ve yalnızca kısa vadeli bir çözüm yoludur.

Her türlü iş modelinin dijitaldeki tüketim alışkanlıklarına nasıl uyum sağlayabileceği alaştırılmalı ve bu yönde en hızlı şekilde adım atılmalıdır. Pandeminin değiştirdiği alışkanlıklarla birlikte her sektörde oluşan yenilikçi alanlardaki boşluklar girişimciler açısından adeta birer fırsat. Dolayısıyla halihazırdaki şirketler bu dönüşümleri sağlayamazsa bu şirketlerin yerini teknolojiye ayak uyduran girişimler almak zorunda kalacak.

Şirketlerin patronları ve yönetim kurulları, hedef kitlelerinin ticari tercihlerinin değişimlerini analiz etmeli ve o alanlara yatırım yapmaya başlamalıdır. Pandemi sonrası oluşan yeni dijital dünyada varolmak ticari anlamda hayatta kalmanın tek çıkış yolu gibi gözükmektedir.


Hibya Haber Ajansı