Toksinlerin vücudumuzu olumsuz etkileyerek fiziksel ve psikolojik sağlığımız üzerinde olumsuz etki yarattığını ifade eden Başhekim Abdulkadir POLAT, bakteri ekzotoksinlerinin en sık görüldüğü bölgenin ağız ve dilimiz olduğunu dile getirdi. Dolayısıyla ağız ve dişlerde bakterilerden kurtulmak için diş fırçalarının ulaşamadığı noktalarda diş ipi kullanmanın oldukça faydalı olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

Düzenli olarak diş fırçalanmasına rağmen dişin farklı bölgelerinde belli başlı bazı plakların ve yemek artıklarının kalabileceğini söyleyen Diş Hekimi POLAT, daha ince ve dar kısımlara giriş yaptığı için diş ipinin dişlerin tertemiz olmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Doğru şekilde diş ipi kullanımının, diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarına sebep olan plak ve yemek artıklarını uzaklaştırdığı gibi kilo verme ve zinde kalma konusunda da en önemli adım olduğunu sözlerine ekledi.

 

Peki, diş ipi nasıl kullanılır?

 

Diş ipi ile tüm diş aralarının temizlenmesi ve diş etlerinin altına inilmesi gerektiğini vurgulayan Başhekim POLAT, diş ipinin günde bir kez kullanılarak sağlıklı ve temiz dişlere ulaşılabileceğini dile getirdi. Ayrıca dişler arasına girilirken diş ipinin fazla zorlanması, diş eti dokusunu zedeleyebileceği için diş etlerinde ağrı, kanama ve diş eti çekilmesi gibi problemlere yol açabileceğini de sözlerine ekleyerek diş ipinin diş aralarında yumuşak hareketlerle gezdirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Dişten dişe geçerken diş ipinin temiz bölümlerinin kullanılması gerektiğini söyleyen Hospitadent Başhekimi POLAT, diş ipinin gece kullanılmasının, sabah kötü ve huzur bozan koku ile uyanılmasını engellediğini de vurguladı.

 

 

Hibya Haber Ajansı