Dışişleri Bakanlığı Ahıska Türklerinin sürgüne gönderilmelerinin yıl dönümü hakkında açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu  ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık 100.000 Ahıska Türkü soydaşımız, 14 Kasım 1944 tarihinde öz yurtları olan Gürcistan’ın Ahıska bölgesinden Sovyetler Birliği’nin uzak yerlerine sürgün edilmişlerdir.Bugün, dünyanın 9 farklı ülkesine yayılmış ve sayıları 500 bine ulaşan Ahıska Türkleri, yaşadıkları acıları, milli bilinç ve birlik olmanın önemini hiçbir zaman unutmamışlardır.

Yıllar boyunca çetin şartlar altında yaşasalar da Ahıska Türkleri kimliklerini korumuştur, kültürel miraslarını yeni nesillere aktarmıştır.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ahıska Türklerinin anavatanlarına geri dönüş sürecini yakından takip etmeye ve soydaşlarımıza gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz.

Çetin şartlar altında kadın, yaşlı, çocuk ayrımı gözetilmeden sürgüne gönderilen Ahıska Türkü kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz.Ahıska Türklerinin anavatanlarından sürgün edilmesinin 77. yıldönümünde, hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz."

Hibya Haber Ajansı