Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi Libya sınırına yakın Jarjoub bölgesinde ‘3 Temmuz Deniz Üssü’nün açılışını yaptı.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır'ın Akdeniz'deki en yeni askeri üssünü hizmete açarken, üssün hizmete girişini kutlamak üzere 21 el top atışı yapıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bessam Radi, bugün yaptığı açıklamada;
“3 Temmuz Deniz Üssü, Mısır'ın Akdeniz'deki en yeni askeri üssüdür. Ülkenin stratejik öneme sahip kuzey ve batı yönünde güvenliği, ekonomik yeteneklerinin korunması, deniz ulaşım hatlarının güvence altına alınması ve çeşitli birimlerinden oluşan muharebe gruplarının kullanılmasıyla deniz güvenliğinin sağlanması ve denizaltılar konularında uzmanlaşmıştır. 3 Temmuz Deniz Üssü, Mısır deniz gücüne yeni bir ilave güçtür. Bu, deniz kuvvetlerinin geliştirilmesine yönelik kapsamlı kalkınma planının bir parçasıdır. Üs, her türlü zorluk ve riskle yüzleşmek için Kızıldeniz ve Akdeniz, kaçakçılık ve yasadışı göçle mücadelenin yanı sıra Bahreyn'deki Mısır kuvvetlerine lojistik destek sağlamak için merkez haline gelecektir” dedi.
Fransa Genelkurmay Başkanlığı danışmanı, üst düzey bir Fransız askeri heyeti, üssün açılış törenine katılmak üzere Kahire'ye geldiğini açıkladı, ayrıca çeşitli ülkelerden genelkurmay başkanları katıldı.